FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSTAVLJENA KNJIGA "PROTIV VJETRA" VELJKA BARBIERIjA

DUBROVNIK, 15. lipnja 2004. (Hina) - U predvorju palače Sponze uDubrovniku večeras je predstavljena knjiga "Protiv vjetra" VeljkaBarbierija.
DUBROVNIK, 15. lipnja 2004. (Hina) - U predvorju palače Sponze u Dubrovniku večeras je predstavljena knjiga "Protiv vjetra" Veljka Barbierija.

Riječ je o knjizi memoarskih zapisa čovjeka burna životnog puta, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, istaknuto je u prigodi predstavljanja.

Autor iznosi svoja mišljenja i dogodovštine o svojim poznanicima, počevši od Josipa Broza Tita, Ante Markovića, Franje Tuđmana, Ivice Račana i Stjepana Mesića.

Veljko Barbieri rođen je 1919. u Makarskoj, a dobar dio djetinjstva proveo je u Dubrovniku. Obnašao je brojne dužnosti, a ostao je upamćen kao pokretač tvrtke ACI u sklopu koje su izgrađene brojne marine na Jadranu.

"I protivnici i neistomišljenici pa i neprijatelji sastavni su dio čovjekova života. Da nisam imao protivnika, veliko je pitanje bih li imao takvih poticaja koji su me tjerali naprijed, i koji su me vodili u nove projekte", kazao je autor Veljko Barbieri.

Osim njega knjigu su predstavili u ime izdavača riječke tvrtke "Adamić" Franjo Butorac i dubrovački novinar Mato Jerinić, a okupljene je pozdravio dubrovačko-neretvanski župan Ivan Šprlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙