FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga Josipa Čorića Medijska eutanazija Crkve u Hrvata...

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Knjigu Josipa Čorića "Medijskaeutanazija Crkve u Hrvata /u prvom desetljeću nakon II. Vatikanskogsabora/ (od 1965. do 1975. godine)" predstavili su u Bogoslovskomsjemeništu na Kaptolu akademik Josip Pečarić, svećenik i publicistPavle Primorac i novinar Tomislav Vuković.
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Knjigu Josipa Čorića "Medijska eutanazija Crkve u Hrvata /u prvom desetljeću nakon II. Vatikanskog sabora/ (od 1965. do 1975. godine)" predstavili su u Bogoslovskom sjemeništu na Kaptolu akademik Josip Pečarić, svećenik i publicist Pavle Primorac i novinar Tomislav Vuković.

Brojni su napadaji na Crkvu u Hrvata koji traju sve do danas, rekao je Pečarić i naveo nedavni primjer Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji je za "potrebe rušenja katolika rektora zagrebačkoga Sveučilišta izradio elaborat kojim je pokušao dovesti u pitanje i samu teologiju kao znanost".

Po njegovim riječima Čurićeva knjiga je nezaobilazno vrelo svima koji se bave proučavanjem hrvatske povijesti u komunističkom razdoblju.

Komunizam možemo spoznati samo u metafizičkim i duhovnim kategorijama, rekao je Primorac i ocijenio kako oni koji manipuliraju Katoličkom crkvom imaju tegoba s duševnom neuravnoteženosti.

Najveće ožiljke, naročito na medijskom polju, ostavljaju totalitarni režimi, istaknuo je Čorić i dodao kako oni ne ispuštaju iz svojih ruku sva sredstva (dez)informiranja sve dok i zadnji njihov Adam šeće prostorima svojih idejnih preteča.

"Da bismo izišli iz ropstva duha, trebat će nam bar onoliko godina aktivnih napora koliko smo vremena u njem živjeli pod čizmom najnečovječnije i najantičovječnije marksističko-lenjinističke aždaje", rekao je Čorić.

Čorićeva knjiga "Medijska eutanazija Crkve u Hrvata" (303 str.) u trima poglavljima raščlanjuje ciljeve i manipulacije komunističke politike prema Katoličkoj crkvi.

Na kraju knjige objavljen je popis 498 članaka iz jugoslavenskoga tiska u razdoblju od 1964. do 1975., koje je autor analizirao u svojoj knjizi.

Don Josip Čorić (1941.), profesor na Teološkom fakultetu u Splitu, objavio je više knjiga, a među njima i "Crveni je crveni".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙