FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVORENI "DANI HRVATSKE KULTURE U BiH"

SARAJEVO,2. lipnja(Hina) - Izložbom grafika Virgilija Nevjestića podnazivom "Hommage a Danielle" u Sarajevu su u srijedu otvoreni "Danihrvatske kulure" što ih je ove godine hrvatsko veleposlanstvo u Bosnii Hercegovini priredilo u suradnji s Maticom hrvatskom.
SARAJEVO,2. lipnja(Hina) - Izložbom grafika Virgilija Nevjestića pod nazivom "Hommage a Danielle" u Sarajevu su u srijedu otvoreni "Dani hrvatske kulure" što ih je ove godine hrvatsko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini priredilo u suradnji s Maticom hrvatskom.

Manifestaciju koja se u BiH održava već osam godina zaredom otvorio je hrvatski veleposlanik u toj zemlji Josip Vrbošić istaknuvši pritom kako kultura moŽe biti iznimno značajnom poveznicom između dvije države i naroda koji u njima žive.

Nevjestićevi grafički listovi koji će u narednim danima za sarajevsku publiku biti izloženi u Galeriji Gabrijel Kamernog teatra 55 prikazuju tog hrvatskog umjetnika u njegovu najboljem izričaju i, kako je to ranije istaknula likovna kritičarka Biserka Rauter Plančić, njegovo umijeće da u osnovi crno-bijeli svijet grafike dograđuje baršunastom paletom.

O značaju Nevjestićeva umjetničkog stvaranja u Sarajevu je na otvaranju njegove izložbe govorio ravnatelj Narodnog pozorišta Gradimir Gojer, ocijenivši kako je rječ o izuzetnom umjetniku koji je ostavio dubok trag u hrvatskoj kulturi.

"Dani hrvatske kulture" u BiH trajat će do 18. lipnja. Sarajevskoj će se publici u tom razdoblju predstaviti Zagrebački kvartet, bit će priređena izložba fotografija Stefana Lupina "Moji anđeli", nastupit će zagrebačko kazalište "Žar ptica" a bit će organizirane i brojne druge izložbe te koncerti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙