FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVLJENA NOVA SEZONA ZAGREBAČKE FILHARMONIJE

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Nova koncertna sezona Zagrebačkefilharmonije 2004./2005. bit će znatno bogatija nego dosadašnje,izjavio je na današnjem susretu s novinarima ravnatelj Zagrebačkefilharmonije Berislav Šipuš.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Nova koncertna sezona Zagrebačke filharmonije 2004./2005. bit će znatno bogatija nego dosadašnje, izjavio je na današnjem susretu s novinarima ravnatelj Zagrebačke filharmonije Berislav Šipuš.

Dodao je da će kroz tri abonmanska ciklusa te nekoliko izvanrednih Filharmonija u sljedećoj sezoni izvesti 70-ak koncerata.

Šef dirigent Zagrebačke filharmonije maestro Vjekoslav Šutej izrazio je zadovoljstvo što su svoje sudjelovanje u novoj sezoni najavili vodeći hrvatski i svjetski dirigenti - Berislav Klobučar, Pavle Dešpalj, francuski dirigent Alun Francis, Milan Horvat, Uroš Lajovic, Pavel Kogan, Kazushi Ono, Janos Kovacs, Dmitrij Kitajenk, Leopold Hager i drugi.

Vjekoslav Šutej dodao je kako najvećim uspjehom Zagrebačke filharmonije smatra velik odaziv publike u dvorani "Lisinski".

Šutej je kazao da će Zagrebačka filharmonija, kao najstariji zagrebački simfoničarski orkestar, i ove godine dati svoj doprinos proslavi Dana grada s dva koncerta, 30. i 31. svibnja u "Lisinskom".

Novu sezonu, po njegovim riječima, Filharmonija će početi u Vukovaru početkom listopada koncertom kojim će ravnati maestro Milan Horvat i tako obilježiti 85. godišnjicu života.

Za iduću sezonu pred Filharmonijom su i brojna gostovanja u Europi i svijetu, a među najznačajnijima je nastup u japanskom gradu Ajacciju u kojem će se održati "Expo 2005".

(Hina) xta ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙