FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIK BUSH OTPUTOVAO IZ SAD-A U EUROPU, BERLUSCONI STRAHUJE OD NASILJA

WASHINGTON, 3. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush otputovao je u četvrtak iz Sjedinjenih Država u Italiju, agotovo istovremeno talijanski je premijer Silvio Berlusconi izjavio daje zabrinut zbog "mogućeg nasilja" tijekom posjeta američkogpredsjednika u petak i subotu.
WASHINGTON, 3. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush otputovao je u četvrtak iz Sjedinjenih Država u Italiju, a gotovo istovremeno talijanski je premijer Silvio Berlusconi izjavio da je zabrinut zbog "mogućeg nasilja" tijekom posjeta američkog predsjednika u petak i subotu.

Bush se u petak u Rimu treba sastati s talijanskim premijerom, jednim od najpouzdanijih saveznika u Iraku, a sudjelovat će i na proslavi obljetnice ulaska američkih snaga u talijansku prijestolnicu 4. lipnja 1944.

Busha će dočekati i prosvjednici koji se protive iračkom ratu koji je američki predsjednik poveo u ožujku 2003. Prosvjede će organizirati lijeve stranke i organizacije koje su u oporbi prema desnoj vladi Silvija Berlusconija.

"Italija će sutra dočekati američkog predsjednika. Bez obzira na političko stajalište o vojnom upletanju u Iraku, naša je dužnost da ga dočekamo kao čelnika velike prijateljske i savezničke nacije i kao čelnika zemlje koju je pogodio neljudski terorizam", dodao je Berlusconi.

Američki predsjednik zatražio je da ga u petak u Vatikanu primi papa Ivan Pavao II.

U subotu bi Bush trebao otputovati u Francusku gdje će razgovarati s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom, poznatim protivnikom iračkog rata.

Chirac i Bush će se 6. lipnja sastati s petnaestak drugih čelnika na normandijskoj obali kako bi obilježili pogibiju nekoliko desetaka tisuća američkih vojnika u Drugom svjetskom ratu, u oslobađanju Europe od nacizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙