FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SOLANA: AKCIJE PROTIV MILITANATA POKAZUJU KAKO ZEMLJE EU SURAĐUJU

LUKSEMBURG, 8. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Visoki predstavnik EU zavanjsku politiku i sigurnost Javier Solana u utorak je izrazio pohvalezbog koordiniranih akcija protiv osumnjičenih islamskih militanata,rekavši kako je to pokazatelj povećane suradnje između 25 zemaljačlanica EU u borbi protiv terorizma.
LUKSEMBURG, 8. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana u utorak je izrazio pohvale zbog koordiniranih akcija protiv osumnjičenih islamskih militanata, rekavši kako je to pokazatelj povećane suradnje između 25 zemalja članica EU u borbi protiv terorizma.

Policijske akcije u Italiji, Španjolskoj, Francuskoj i Belgiji dovele su do uhićenja Rabeija Osmana Sayeda Ahmeda, poznatog kao "Mohamed Egipćanin", osumnjičenog da je igrao glavnu ulogu u planiranju napada na vlakove u Madridu 11. ožujka.

"To je znak suradnje koja već postoji među zemljama EU u borbi protiv terorističkih napada", rekao je Solana novnarima na sastanku ministara pravosuđa i unutarnjih poslova zemalja članica EU.

"Borba protiv terorizma je međunarodna borba i nijedna je zemlja ne može voditi sama. Nužna je međunarodna suradnja, osobito unutar obavještajne zajednice i u razmjeni informacija", kazao je Solana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙