FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KARDINAL BOZANIĆ U BEOGRADU NA EUHARISTIJSKOM SLAVLJU U ŽUPI SVETOG ANTUNA

BEOGRAD, 13. lipnja 2004. (Hina) - Župa Svetog Antuna u Beogradu bilaje u nedjelju, na istoimeni blagdan, premala da primi sve one koji suse željeli pridružiti svečanom euharistijskom slavlju na kojem susudjelovali generalni tajnici Biskupskih konferencija Europe,nadbiskup beogradski monsinjor Stanislav Hočevar te zagrebačkinadbiskup kardinal Josip Bozanić.
BEOGRAD, 13. lipnja 2004. (Hina) - Župa Svetog Antuna u Beogradu bila je u nedjelju, na istoimeni blagdan, premala da primi sve one koji su se željeli pridružiti svečanom euharistijskom slavlju na kojem su sudjelovali generalni tajnici Biskupskih konferencija Europe, nadbiskup beogradski monsinjor Stanislav Hočevar te zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Današnji je dan bio i završnica susreta generalnih tajnika Biskupskih konferencija Europe kojim je predsjedavao kardinal Bozanić. To je iznimno važan događaj, kako je istaknuo kardinal Bozanić koji je i jedan od dopredsjednika Vijeća europskih biskupskih konferencija, jer se govorilo o značenju kršćanstva u Europi danas i sutra, njezinom ujedinjenju, ali i o iskustvima katoličke i pravoslavne crkve u Srbiji i Crnoj Gori kao poticaj za rasprave o ekumenizmu, te o doprinosu kršćanstva i ostalih religija i laika miru u cijelom svijetu.

Među vjernicima prisutnim na nedjeljnoj proslavi moglo se čuti da tako nešto u župi Svetoga Antuna još nisu vidjeli niti doživjeli.

Beogradska nadbiskupija ima pedeset tisuća vjernika katolika, od kojih su većina Hrvati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙