FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić u Beogradu

SCG-HRVATSKA-BOZANIĆKardinal Bozanić u BeograduBeograd,12. lipnja(Hina) - Na čelu izaslanstva glavnih tajnikaeuropskih biskupskih konferencija koji zasjedaju u Beogradu ,zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posjetio je u subotu uPatrijaršiji SPC srpskog patrijarha Pavla istaknuvši pritom zajedničkiduh kršćanstva u dvije crkve.
Beograd,12. lipnja(Hina) - Na čelu izaslanstva glavnih tajnika europskih biskupskih konferencija koji zasjedaju u Beogradu , zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posjetio je u subotu u Patrijaršiji SPC srpskog patrijarha Pavla istaknuvši pritom zajednički duh kršćanstva u dvije crkve.

Takvi su susreti znak posebne blizine jer imamo zajedničkog Isusa Krista i svi osjećamo zajedničku zadaću povezivanja kako bi se kršćanske vrijednosti bolje promovirale na europskom kontinentu, rekao je kardinal Bozanić.

Srpski patrijarh Pavle rekao je kako "u ozbiljnim vremenima crkve, kao sljedbenice Boga, trebaju učiniti sve što mogu u njegovanju kršćanskih vrijednosti jer koliko se približavamo Bogu toliko se približavamo jedni drugima".

Nakon susreta koji je trajao gotovo jedan sat zagrebački nadbiskup, koji je dopredsjednik Vijeća biskupkih konferencija Europe, kardinal Josip Bozanić s izaslanstvom je posjetio pravoslavnu Sabornu crkvu u Beogradu. O povijesti te crkve govorio im je episkop bački Irinej Bulović, a potom su prvo biskupi, a zatim episkopi otpjevali po jednu crkvenu pjesmu.

Tijekom poslijepodneva kadinal Bozanić će se sastati s predstavnicima Nacionalnog vijeća hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i Crnoj Gori i predstavnicima Akademskog hrvatskog društva.

(Hina) xtman ysd

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙