FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: otvoren festival hrvatske tamburaške glazbe

OSIJEK,21. svibnja 2004.(Hina) - U osječkom Hrvatskom narodnomkazalištu večeras je otvoren 27. Festival hrvatske tamburaške glazbe(FHTG), na kojemu će do 29. svibnja nastupiti 23 tamburaška sastava izbora te brojni vokalni solisti, ukupno oko 1200 sudionika izHrvatske, Slovenije, BiH te Srbije i Crne Gore.
OSIJEK,21. svibnja 2004.(Hina) - U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu večeras je otvoren 27. Festival hrvatske tamburaške glazbe (FHTG), na kojemu će do 29. svibnja nastupiti 23 tamburaška sastava i zbora te brojni vokalni solisti, ukupno oko 1200 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, BiH te Srbije i Crne Gore.

Festivalske priredbe održavat će se u nekoliko slavonskih gradova, a prvi put jedna festivalska večer održat će se izvan granica Hrvatske, i to 22. svibnja u Tuzli, što u organizacijskom odboru pojašnjavaju nastojanjem da festival poprimi širi regionalni značaj.

Predsjednik Organizacijskog odbora Željko Čiki rekao je kako je namjera organizatora da priredba preraste u festival europskih regija te kako ima najava da bi se iduće godine jedna festivalska večer mogla održati u Sloveniji.

U ime pokrovitelja predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, FHTG je otvorio njegov izaslanik zastupnik Vladimir Šišljagić. Ustvrdivši da je tambura duboko ukorijenjena u hrvatsku narodnu baštinu, Šišljagić je izrazio uvjerenost da će Festival prikazati bogatstvo tamburaške glazbe i pridonijeti očuvanju njezine tradicije.

Festival hrvatske tamburaške glazbe završava 29. svibnja, kada će Umjetničko vijeće proglasiti rezultate, a najuspješnijim sudionicima bit će dodijeljena priznanja.

U organizaciji Festivala sudjelovale su brojne ustanove i jedinice lokalne samouprave s područja Slavonije i Baranje, a, uz ostale, financijsku su potporu dali Ministarstvo kulture, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Osječko-baranjska županija i grad Osijek.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙