FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki ansambl "Brevis" osvojio nagradu u Švedskoj

OSIJEK, 26. svibnja(Hina) - Osječki Vokalni ansambl "Brevis" na nedavnuje Svjetskom natjecanju zborova u švedskom gradu Helsingborgu osvojioprvo mjesto i zlatnu plaketu u kategoriji djevojačkih zborova do 19godina, izvijestilo je danas u Osijeku vodstvo toga ansambla.
OSIJEK, 26. svibnja(Hina) - Osječki Vokalni ansambl "Brevis" na nedavnu je Svjetskom natjecanju zborova u švedskom gradu Helsingborgu osvojio prvo mjesto i zlatnu plaketu u kategoriji djevojačkih zborova do 19 godina, izvijestilo je danas u Osijeku vodstvo toga ansambla.

Umjetnička voditeljica Ansambla Antoaneta Radočaj kazala je na konferenciji za novinare kako su na natjecanju od 19. do 23. svibnja nastupila 83 zbora iz 24 zemlje s oko 2000 sudionika te da je pobjeda u toj kategoriji "Brevisu" omogućila nastup na završnoj večeri, na kojoj su nastupili pobjednici svih kategorija. Dodala je kako je kao jedini dirigent na natjecanju nagrađena potpunom stipendijom za sudjelovanje na Musica Mundi Choral Academy - 5. međunardonom seminaru za zborske dirigente, koji će se iduće godine održati u Njemačkoj.

Željeli smo nakon brojnih nastupa na hrvatskim natjecanjima provjeriti svoju vrijednost i po međunarodnim mjerilima, jer je riječ o jednom od najjačih svjetskih festivala, ocijenila je Radočaj.

Vokalni ansambl "Brevis" osnovan je 1995. i okuplja pjevačice u dobi od 16 do 19 godina. Ansambl je do sada dobio nekoliko domaćih i inozemnih priznanja, a njegove članice nastupaju i u opernim predstavama osječkoga Hrvatskog narodnog kazališta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙