FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

REAKCIJA GLAZBENOG UREDNIKA OTVORENOGA RADIJA NA PRIOPĆENJE HRVATSKE GLAZBENE UNIJE

ZAGREB, 29. svibnja 2004. (Hina) - Otvoreni radio samo je upozorio nainternetskim stranicama na zakonske odredbe te ni na koji način nijeiznio svoj vrijednosni sud po kojem je emitiranje domaće glazbe razlogza "ispriku" ili "žalbu", ističe glazbeni urednik Otvorenog radijaDaniel Berdais u pismu predsjedniku Upravnog odbora Hrvatske glazbeneunije (HGU) Damiru Dičiću..
ZAGREB, 29. svibnja 2004. (Hina) - Otvoreni radio samo je upozorio na internetskim stranicama na zakonske odredbe te ni na koji način nije iznio svoj vrijednosni sud po kojem je emitiranje domaće glazbe razlog za "ispriku" ili "žalbu", ističe glazbeni urednik Otvorenog radija Daniel Berdais u pismu predsjedniku Upravnog odbora Hrvatske glazbene unije (HGU) Damiru Dičiću..

Upravni odbor HGU-a, naime, nedavno je osudio priopćenje objavljeno na internetskoj stranici Otvorenog radija u kojemu se ta radiopostaja s nacionalnom koncesijom "ispričava svojim slušateljima što je zakonski prisiljena emitirati hrvatsku glazbu u svom programu te poziva slušatelje da se žale Hrvatskom saboru i Vladi".

Berdais navodi u pismu da je uvidom u sadržaj informacije objavljene na internetskim stranicama Otvorenog radija utvrdio da je bio objavljen dio teksta Zakona o elektroničkim medijima bez bilo kakve "isprike" ili upućivanja na "podnošenje žalbe", a sve kao objašnjenje slušateljima Otvorenog radija koji su postavljali upite glede razloga promjene programske koncepcije,

Otvoreni radio oduvijek smatra da glazbu ponajprije valja cijeniti u skladu s njezinom kvalitetom, ističe Daniel Berdais, te dodaje kako osobno jednako cijeni i domaću i stranu glazbu, te nastoji da "najbolje od svake prezentira slušateljima, prepuštajući njima da sami odaberu što žele slušati".

Smatra kako domaću glazbenu produkciju "valja poticati na svaki način" i to je, kako ističe, svesrdno i činio.

"Otvoreni radio znatno pridonosi domaćoj glazbenoj produkciji kroz razne aktivnosti, kao što su organizacije glazbenih priredaba, praćenje dodjela glazbenih nagrada, pokroviteljstva turneja i koncerata domaćih glazbenika i njihovih diskografskih projekata", ističe Berdais, koji drži da nije povrijedio odredbe Statuta Hrvatske glazbene unije.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙