FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TROGIRSKI TENORI 29. SVIBNJA U LISINSKOM

ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - U sklopu ciklusa "Lisinski subotom",u subotu 29. svibnja, nastupit će Trogirski tenori - Saša Petrović,Tvrtko Stipić i Robert Morvai, pobjednici Prvog međunarodnognatjecanja tenora u Trogiru Hrvatska 2003.
ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - U sklopu ciklusa "Lisinski subotom", u subotu 29. svibnja, nastupit će Trogirski tenori - Saša Petrović, Tvrtko Stipić i Robert Morvai, pobjednici Prvog međunarodnog natjecanja tenora u Trogiru Hrvatska 2003.

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare, na programu će biti predigre i arije iz opere Verdija, Donizzetija, Čajkovskog, Bizeta, Puccinija i Mascagnija.

Simfonijskim orkestrom HRT-a dirigirat će Ivo Lipanović, a kao posebne gošće koncerta nastupit će Valentina Fijačko, Helena Lucić, Adela Golac - Rilović i Antonija Boroša, rekla je programska suradnica Marija Barbieri.

Provnagrađeni na natjecanju tenora u Trogiru, novosadski tenor Saša Petrović, diplomirao je na tamošnjoj Muzičkoj akademiji i debitrao u Srpskom narodnom pozorištu kao Alfred u Straussovom "Šišmišu".

Dobitnik druge nagrade Tvrtko Stipić član je zagrebačkog HNK, a sve češće nastupa u hrvatskim kazalištima i na koncertima.

Trećenagrađeni njemački tenor mađarskog podrijetla Robert Morvai, usavršavao se na Visokoj školi za glazbu u Stuttgartu kod profesorice Dunje Vejzović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙