FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 13. lipnja 2004.(Hina) -
ZAGREB, 13. lipnja 2004.(Hina) -

UMAG - Mirnim prosvjedom, u kojem je sudjelovalo više od 40 ribarskih brodova iz Umaga, Novigrada i Savudrije, istarski ribari su, u organizaciji Sindikata ribara Hrvatske, jučer izrazili ogorčenost zato što je odgođeno proglašenje ribolovno-ekološke zone u Jadranu. Ribari su - uz zvukove sirena i rakete te s natpisima kao što su "Slovenija - tumor Hrvatske", "Počnimo voljeti Hrvatsku", "U Europu da, ali ne spuštenih hlača", "EU - Abu Graib za Hrvatsku" - kružili umaškom lukom. Savudrijski ribar Danilo Latin rekao je da prosvjed nije usmjeren protiv Vlade, nego joj se želi izreći potpora za suprotstavljanje, kao je rekao, "agresiji i aroganciji Europske unije i njezinih članica".

ZAGREB - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) sinoć je na prigodnoj svečanosti u prostorijama NK Jarun proslavila 15. obljetnicu svoga osnutka. Uz predsjednika stranke Ivu Sanadera, svečanosti su nazočili brojni članovi, među kojima i oni koji su 17. lipnja 1989. u prostorijama NK Jarun sudjelovali na osnivačkoj skupštini HDZ-a. "Želimo zahvaliti najzaslužnijima - utemeljitelju HDZ-a dr. Franji Tuđmanu i svima koji su sudjelovali u osnivanju stranke", rekao je Sanader, govoreći na svečanoj sjednici Predsjedništva HDZ-a. Nakon 90-tih i ostvarenja samostalnosti i međunarodnog priznanja, Hrvatska sada radi na ostvarenju druge velike zadaće, a to je njezin ulazak u EU, naglasio čelnik HDZ-a i hrvatski premijer Ivo Sanader. Govoreći o proteklom 15-godišnjem razdoblju, Sanader je rekao da s ponosom treba gledati unatrag, ali da ne treba živjeti u prošlosti. Treba krenuti naprijed, a iz povijesti crpiti snagu za buduća vremena, rekao je Sanader.

ZAGREB - Središnja svečanost obilježavanja 50. obljetnice kazališta za djecu "Trešnja" održana je sinoć u Zagrebu uz prigodan program i dodjelu priznanja najzaslužnijim djelatnicima i suradnicima. Tijekom dvosatne svečanosti, kroz filmske i tv-zapise, fotografije i tonske snimke te nastupom glumaca, predstavljena je polustoljetna povijest Gradskog kazališta "Trešnje". Ravnatelj Roman Šušković-Stipanović zahvalio se svima koji su sudjelovali u toj povijesti i pozvao da minutom pljeska odaju počast svima kojih više nema. On je uručio je ček s iznosom od 40 tisuća kuna "Maloj kući", koja se bavi rehabilitacijom djece oštećenog vida. Za 50. obljetnicu rada "Trešnji" je dodijeljena Povelja Grada Zagreba, a jubilej je obilježila i Nagrada hrvatskog glumišta dodijeljena a "Trešnjinoj" glumici Senki Bulić.

VRBOVSKO - Dvojica motociklista poginula su jučer u blizini Vrbovskog u izravnom sudaru, dok je suvozačica na jednom motociklu teže ozlijeđena i prevezena u riječki Klinički bolnički centar. Do nesreće je došlo u 16 sati na tzv. staroj cesti između Rijeke i Zagreba, u Prokopu, kad je 41-godišnji motociklist iz Karlovca, u desnom nepreglednom zavoju zbog neprilagođene brzine izletio u lijevu traku prometnice i sudario se s nailazećim motociklom BMW, njemačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnji njemački državljanin. Obojica vozača su poginula na mjestu nesreće. Suvozačica na njemačkom motociklu, 38-godišnja talijanska državljanka R. P. prevezena je u riječku bolnicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙