FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pankretić: zagrebački hss neće biti raspušten

ZAGREB,2. lipnja(Hina) - Regionalni potpredsjednik HSS-a BožidarPankretić ocijenio je danas kako zagrebačka organizacija HSS-anajvjerojatnije, neće biti raspuštena, već će se nastaviti prekinutaizborna skupština te organizacije.
ZAGREB,2. lipnja(Hina) - Regionalni potpredsjednik HSS-a Božidar Pankretić ocijenio je danas kako zagrebačka organizacija HSS-a najvjerojatnije, neće biti raspuštena, već će se nastaviti prekinuta izborna skupština te organizacije.

Do raspuštanja, vjerojatno neće doći, to bi bilo najgore rješenje, rekao je Pankretić upitan za 'sudbinu' organizacija koja u ponedjeljak nije uspjela izabrati novog predsjednika i čija je izvanredna izborna skupština prekinuta.

Pankretić očekuje da će se skupština nastaviti, te da će zagrebački HSS dobiti novog predsjednika, nakon što je Damir Novotny podnio ostavku zbog loših rezultata na parlamentarnim izborima.

Neutemeljenim je nazvao tvrdnje da vrh HSS-a zagrebačkim HSS-ovcima za predsjednika nameće Berislava Radića.

Ta je priča bez temelja, ne znam tko može biti protiv toga da se praunuk utemeljitelja stranke kandidira za to mjesto, izjavio je HSS-ov regionalni predsjednik.

Radića opisuje kao ozbiljnog intelektualca s 13 godina članskog staža u HSS-u, kao osobu koja s krugom ljudi oko sebe može HSS-u u Zagrebu osigurati dobar rejting.

Radić je bio jedini kandidat za predsjednika GO HSS-a u Zagrebu, no svoju je kandidaturu povukao kad su se zakomplicirale stvari na skupštini, odnosno dio izaslanika od Novotnyja zatražio da podnese izvješće o svom radu i rezultatima.

Predsjedništvo HSS-a u utorak je zadužilo Petra Čavlovića, predsjednika radnog predsjedništva prekinute skupštine, da u tjedan dana konzultira skupštinske izaslanike i gradske četvrti i procjeni može li se skupština nastaviti ili će se gradska organizacija HSS-a u Zagrebu nastaviti.

Dođe li, ipak, do raspuštanja, zagrebačka će organizacija podijeliti sudbinu međimurske i karlovačke organizacije koje su, nedavno, također raspuštene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙