FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS: možda već sutra odluka o tome hoće li u Sabor Roić ili Filipović

ZAGREB,24. svibnja(Hina) - Predsjedništvo HSS-a moglo bi možda većsutra raspravljati o zahtjevu dubrovačko-neretvanskih HSS-ovaca danetko od njihovih predstavnika zamijeni Hvaranina Luku Roića usaborskim klupama.
ZAGREB,24. svibnja(Hina) - Predsjedništvo HSS-a moglo bi možda već sutra raspravljati o zahtjevu dubrovačko-neretvanskih HSS-ovaca da netko od njihovih predstavnika zamijeni Hvaranina Luku Roića u saborskim klupama.

Takva ideja pokrenuta je na nedjeljnoj izborno-programskoj skupštini dubrovačko-neretvanskih HSS-ovaca koji su ocijenili da, s obzirom na bolje rezultate na parlamentarnim izborima, upravo njima pripada zastupničko mjesto u Saboru.

Jedan od glavnih aktera cijele priče, i kandidat za Sabor, Marinko Filipović u telefonskoj izjavi navodi da su dubrovačko-neretvanski HSS-ovci osvojili 10,82 posto biračkih glasova, a Roićevi splitsko-dalmatinski HSS-ovci svega 3,44 posto.

Filipović tvrdi i da je prije izbora bilo dogovoreno da u Sabor ulazi onaj tko bude imao bolje izborne rezultate.

HSS-ov regionalni predsjednik za Dalmaciju Ante Markov kaže da je zahtjev dubrovačko-neretvanskih HSS-ovaca legitiman, te da o takvim zahtjevima odlučuje HSS-ovo Predsjedništvo čiji su članovi i Filipović i Roić.

U samom HSS-u potvrđuju da se Predsjedništvo (redovito) sastaje sutra, no dodaju da na dnevnom redu nema spomenutog zahtjeva. Ipak, ne isključuju mogućnost da se on pojavi na samoj sjednici.

Na proteklim parlamentarnim izborima Roić i Filipović bili su HSS-ovi kandidati u 10. izbornoj jedinici - Roić je bio na prvom, a Filipović na drugom mjestu na listi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙