FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BROJ MRTVIH U POTRESU U IRANU PORASTAO NA 24 OSOBE

TEHERAN, 29. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Broj poginulih u snažnompotresu koji je u petak pogodio sjeverni i sjeverozapadni dio Iranaporastao je na 24 osobe, javila je studentska novinska agencija ISNA,navodeći državne dužnosnike.
TEHERAN, 29. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Broj poginulih u snažnom potresu koji je u petak pogodio sjeverni i sjeverozapadni dio Irana porastao je na 24 osobe, javila je studentska novinska agencija ISNA, navodeći državne dužnosnike.

U sjevernoj pokrajini Mazandaran na Kaspijskom moru poginulo ja 21 osoba, dok su tri nastradale u Qazvinu u sjeverozapadnom dijelu Irana, izvijestili su dužnosnici te dvije pokrajine.

Prema Iranskom nacionalnom centru za katastrofe središte potresa jačine 6,2 stupnjeva po Richterovoj skali bilo je u gradu Baladehu u pokrajini Mazandaran, oko 70 kilometara sjeveroistočno od Irana. Ptres se osjetio u nekoliko dijelova zemlje, pa i u samom Teheranu, ali su pokrajine Mazandaran i Qazvin najteže pogođene. Samo je u Mazandaranu ranjeno oko 150 osoba.

Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti još veći, nakon što spasilačke ekipe završe u subotu operacije spašavanju u te dvije pokrajine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙