FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEOGRAD: POČEO 32. SUSRET GLAVNIH TAJNIKA BISKUPSKIH KONFERENCIJA EUOROPE

BEOGRAD, 10. lipnja 2004. (Hina) - U Beogradu je u četvrtak započeo32. godišnji susret glavnih tajnika Biskupskih konferencija Europeorganiziran na temu "Kršćanstvo i crkve u Europi danas", na kojem ćese raspravljati o proširenoj EU, ali i o odnosima katoličke ipravoslavne crkve u Srbiji i Crnoj Gori, ekumenizmu i pripremi Trećegeuropskog ekumenskog sabora, kao i općenito o doprinosu kršćanstva,ostalih religija i laičkog svijeta miru i skladu u Europi i svijetu.
BEOGRAD, 10. lipnja 2004. (Hina) - U Beogradu je u četvrtak započeo 32. godišnji susret glavnih tajnika Biskupskih konferencija Europe organiziran na temu "Kršćanstvo i crkve u Europi danas", na kojem će se raspravljati o proširenoj EU, ali i o odnosima katoličke i pravoslavne crkve u Srbiji i Crnoj Gori, ekumenizmu i pripremi Trećeg europskog ekumenskog sabora, kao i općenito o doprinosu kršćanstva, ostalih religija i laičkog svijeta miru i skladu u Europi i svijetu.

Sudionici skupa također će razgovarati o važnijim događajima u radu Biskupskih konferencija u proteklim mjesecima, pripremama za Svjetski dan mladih 2005. godine u Koelnu u Njemačkoj, te o inicijativama za održavanje međunarodne godine obitelji, navodi se u priopćenju Beogradske nadbiskupije.

Skup će biti i prilika za susret glavnih tajnika sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem koji je dopredsjednik Vijeća Biskupske konferencije Europe i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, a koji će u Beogradu boraviti od 11. do 13. lipnja, kao i s beogradskim nadbiskupom msgr. Stanislavom Hočevarom. Svi zajedno će u subotu, 12. lipnja, posjetiti srpskog patrijarha Pavla.

Na ovogodišnjem susretu glavnih tajnika europske biskupske konferencije, koji se organizira svake godine, bit će predstavljeni glavni tajnici 29 biskupskih konferencija: Albanije, Austrije , Belgije, Belorusije, Bosne i Hrecegovine, Bugarske, Nizozemske, Hrvatske, Engleske i Walesa, Francuske, Italije, Litve, Luksemburga, Mađarske, Malte, Njemačke, Poljske, Portugala, Rumunjske, Rusije, Skandinavije, Slovačke, Slovenije, Škotske, Srbije i Crne Gore, Španjolske, Švicarske i Ukrajine(katolici istočnog i latinskog obreda)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić će se u sklopu svojih aktivnosti tijekom posjeta Beogradu i u petak 11. lipnja sastati sa srpskim patrijarhom Pavlom, te vjernicima beogradske nadbiskupije i predstavnicima hrvatskih organizacija u Srbiji i Crnoj Gori. U subotu 12. lipnja zagrebački će se nadbiskup, kao je planirano, sastati s predstavnicima Nacionalnog vijeća hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i Crnoj Gori i Hrvatskog akademskog društva. U nedjelju 13. lipnja na blagdan svetoga Antuna, u istoimenoj župi u Beogradu , kardinal Bozanić će u 10 sati predvoditi svečano euharistijsko slavlje, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙