FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi hrvatski veleposlanik predao vjerodajnice predsjedniku SCG

BEOGRAD, 21. svibnja 2004. (Hina) - Novi hrvatski veleposlanik uSrbiji i Crnoj Gori Tonči Staničić u petak je predao vjerodajnicepredsjedniku državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozaru Maroviću.
BEOGRAD, 21. svibnja 2004. (Hina) - Novi hrvatski veleposlanik u Srbiji i Crnoj Gori Tonči Staničić u petak je predao vjerodajnice predsjedniku državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozaru Maroviću.

Novi hrvatski veleposlanik, u svom govoru prigodom predaja vjerodajnice predsjednika Stjepana Mesića, izrazio je zahvalnost predsjedniku Maroviću za prihvaćanje njegove kandidture, te dodao da će "uložiti sve svoje znanje i napore i sve svoje snage kako bi, na kraju svoga mandata, razina bilateralnih odnosa u svim njegovim segmentima bila znatno viša nego danas".

"Nakon više od sedamdeset godina života u zajedničkoj državi, nakon raspada te države, nakon rata, nakon suočavanja s posljedicama rata i potrebom njihova uklanjanja, valja nam se okrenuti budućnosti. Duboko vjerujem da je vrijeme rušenja mostova daleko za nama i da se, polako ali sigurno, okrećemo njihovu građenju, sada na novim osnovama i u obostranom interesu", kazao je hrvatski veleposlanik u svom obraćanju predsjedniku Maroviću.

Veleposlanik Staničić naglasio je da prvi puta u povijesti sve države jugoistočne Europe imaju istovjetne strategijske interese i ciljeve. "Ne bismo smjeli propustiti priliku da surađujući pomognemo jedni drugima u ovim teškim tranzicijskim vremenima, da pridonesemo boljitku naših naroda, da napravimo korak više prema ujedinjenoj Europi", kazao je novi hrvatski veleposlanik, dodavši da hrvatske vlasti imaju "čvrste i iskrene želje i namjere" da se "u najskorije moguće vrijeme riješe sva preostala otvorena pitanja u odnosima naših zemalja, kako bismo se, neopterećeni prošlošću našli na zajedničkom europskom putu".

Novi hrvatski veleposlanik Tonči Staničić na toj je dužnosti zamijenio Davora Božinovića, koji je tu dužnost napustio prije nekoliko mjeseci.

(Hina) xttag ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙