FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje Gavronu i Hubeliću; na sljedeću raspravu Brodarac kao svjedok

SISAK, , 9. lipnja 2004. (Hina) - Na sljedeću raspravu na suđenjubivšim pripadnicima MUP-a - Stanislavu Gavronu i Ivanu Hubeliću,kojima se na Županijskom sudu u Sisku sudi zbog optužbe da su utravnju 1992. na obali Save u Poli kod Siska ubili civila srpskenarodnosti Nikolu Drobnjaka, kao svjedok bit će pozvansisačko-moslavački župan Đuro Brodarac, koji je u to vrijeme bio načelnik PU.
SISAK, , 9. lipnja 2004. (Hina) - Na sljedeću raspravu na suđenju bivšim pripadnicima MUP-a - Stanislavu Gavronu i Ivanu Hubeliću, kojima se na Županijskom sudu u Sisku sudi zbog optužbe da su u travnju 1992. na obali Save u Poli kod Siska ubili civila srpske narodnosti Nikolu Drobnjaka, kao svjedok bit će pozvan sisačko-moslavački župan Đuro Brodarac, koji je u to vrijeme bio načelnik PU.

Odluku o pozivanju Brodarca kao svjedoka donijelo je na današnjoj raspravi Vijeće za ratne zločine Županijskog suda u Sisku, kojim je predsjedala sutkinja Ljubica Balder, a na prijedlog odvjetnika iz Siska Željka Stankovića, branitelja prvookrivljenoga Stanislava Gavrona. Zahtjev za Brodarčevim svjedočenjem pred sudskim vijećem Stanković je obrazložio nužnošću razjašnjenja podataka o korištenju policijskog vozila "Puch" kojim su se, prema izjavama pojedinih svjedoka u dosadašnjem tijeku suđenja, koristila dvojica policajaca u vrijeme ubojstva civila Drobnjaka na obali Save u Poli kod Siska.

Na današnjoj raspravi iskaze su dali tadašnji voditelji kriminalističke tehnike Policijske uprave u Sisku Miroslav Njokoš, tadašnji kriminalistički tehničar Boris Bobetko, tadašnji načelnik Odjela operativnih poslova Policijske uprave Ivan Tounec i njegov zamjenik za temeljnu policiju Zdravko Bobetko.

U iskazima ničim nisu teretili osumnjičene Gavrona i Hubelića, a Tounec je izjavio da je "ključni problem u tom slučaju što se nije uspjelo dokazima povezati žrtvu i mjesto događaja", napomenuvši da "nije pronađen leš koji bi bio identificiran kao Nikola Drobnjak".

Iduća rasprava zakazana je za 16. lipnja i na nju su, uz Brodarca, pozvani policijski službenik Policijske uprave Elvir Šehić, Božidar Gavron, Željko Cavrić i Marijana Tomčić-Smernić. Od PU sud je tražio sistematizaciju radnih mjesta osiguranja zgrade PU u vrijeme ubojstva civila Drobnjaka, u kojem su tada radili Gavron i Hubelić, te njihov radni raspored za 5. travnja kada se dogodilo ubojstvo Drobnjaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙