FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZADAR: NASTAVLJENO SUĐENJE ZORANI BANIĆ

ZADAR, 25. svibnja 2004. (Hina) - U Županijskom sudu u Zadru danas jenastavljeno ponovljeno suđenje Zorani Banić, Srpkinji iz ZemunikaGornjeg, optuženoj za ratni zločin nad civilnim pučanstvom u Škabrnji1991.
ZADAR, 25. svibnja 2004. (Hina) - U Županijskom sudu u Zadru danas je nastavljeno ponovljeno suđenje Zorani Banić, Srpkinji iz Zemunika Gornjeg, optuženoj za ratni zločin nad civilnim pučanstvom u Škabrnji 1991.

Pred Sudom su danas svoje iskaze dali preživjeli svjedoci srpskog zločina u Škabrnji.

Među ostalima, svjedočili su Ivica Bilaver i Neven Šegarić, koji su u vrijeme zločina bili dječaci u dobi tek nešto više od po 11 godina.

Za razliku od Ivice Bilavera, koji je rekao da ne poznaje optuženu Banić, Neven Šegarić je ustvrdio da je vidio optuženu u vojnoj odori, no nije ju vidio da puca. Rekao je kako je optužena Zorana Banić vikala da treba poubijati sve Škabrnjane.

Po njegovim riječima optuženica je imala na sebi oznake Crvenog križa. Ne mogu se sjetiti svakog detalja, ali ostajem pri tome da sam je vidio, a poznavao sam je od prije jer je bila medicinska sestra, rekao je Neven Šegarić.

U nastavku je svjedokinja Svetka Miljanić ponovila je iskaz koji je već davala u prijašnjim postupcima protiv Zorane Banić. Rekla je da ju je vidjela, zatim da je bila naoružana i da je pucala po tijelima već ubijenih Škabrnjana.

Na iskaz te svjedokinje optuženica Zorana Banić rekla je da to nije istina, a svjedokinja Svetka Miljanić je odgovorila da jamči životom svojim i svoje djece da je istina sve što je rekla.

Odvjetnik optuženice Luka Šušak za iskaz Nevena Šegarića je rekao da nije istinit, odnosno da je svjedok poučen. Sutkinja Enka Moković je zatim upitala svjedoka je li ga doista tko poučio, na što je svjedok odgovorio niječno.

Suđenje se nastavlja sutra saslušanjem novih svjedoka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙