FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAPANSKA ŠKOLARKA UBILA KOLEGICU ZBOG FILMA "BATTLE ROYALE"

TOKIO, 3. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Japanska 11-godišnja školarkapretvorila se u kriminalku izbovši nožem svoju kolegicu iz razredazbog ultranasilnog filma "Battle Royale", koji ju je inspirirao danapiše vrlo krvavu priču objavljenu na njezinoj internet stranici,piše u četvrtak japanski tisak.
TOKIO, 3. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Japanska 11-godišnja školarka pretvorila se u kriminalku izbovši nožem svoju kolegicu iz razreda zbog ultranasilnog filma "Battle Royale", koji ju je inspirirao da napiše vrlo krvavu priču objavljenu na njezinoj internet stranici, piše u četvrtak japanski tisak.

Mlada kriminalka, čiji identitet nije otkriven, ubila je u utorak nožem kolegicu iz razreda Satomi Mitarai tijekom stanke za ručak u osnovnoj školi u Sasebu (jugo zapad Japana).

Kako piše dnevnik "Asahi Shimbun", mlada ubojica, kako su policiji rekli njezini kolege iz škole, bila je pasionirana "knjigama strave i ubojstvima" kakav je kontroverzni roman "Battle Royale", prema kojemu je snimljen vrlo nasilan film 2000. godine.

"Battle Royale" priča o učenicima koje su na pusti otok odveli vojnici kako bi se međusobno poubijali, jer je cilj igre da samo jedan ostane živ nakon tri dana.

Unatoč užasnom nasilju, film je doživio veliki uspjeh privukavši gotovo dva milijuna gledatelja u Japanu.

Fascinirana tom pričom školarka je napisala vlastitu inačicu nazvanu "Kraljevska bitka - šapat" u kojoj se 18 dječaka i 20 djevojčica međusobno masakriraju, a ostaje samo jedan preživjeli.

Ozlijedivši svoje razredne kolege na svojoj internet stranici Japanka je napisala: "To su osobe vrijedne prezira i glupe. Dosta mi je mog razreda".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙