FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOSOR: pospješiti mogućnosti usvajanja djece i uklanjanja birokratskih prepreka

ZAGREB, 9. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosornajavila je danas, u prigodi 118. obljetnice Doma za nezbrinutu djecuu Nazorovoj da će se Ministarstvo usredotočiti na pospješenjemogućnosti usvajanja djece i uklanjanja svih birokratskih prepreka.
ZAGREB, 9. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavila je danas, u prigodi 118. obljetnice Doma za nezbrinutu djecu u Nazorovoj da će se Ministarstvo usredotočiti na pospješenje mogućnosti usvajanja djece i uklanjanja svih birokratskih prepreka.

Kosor je najavila mogućnost da se, bude li to potrebno, još jednom krene u izmjene zakonskih odredaba.

Također je dodala da se Ministarstvo intenzivno priprema za preuzimanje domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji su do sada bili u nadležnosti Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Za ubrzanje postupka usvajanja djece zauzela se i ravnateljica doma u Nazorovoj Jasna Ćurković-Kelava.

Zainteresiranih ima jako puno, a na usvajanje djeteta prosječno se čeka između šest mjeseci i godinu dana, dok se godišnje iz svih domova posvoji 150 djece, rekla je Ćurković-Kelava.

Navela je da sam postupak posvajanja ne traje dugo, ali da je problem u rješavanju pravnog statusa djeteta.

U Hrvatskoj je pod resornim ministarstvom ukupno 14 domova koji skrbe o 1500 djece.

U povodu 118. obljetnice doma u Nazorovoj koji skrbi o 350 djece (od novorođenčadi do 20-godišnjaka) danas je otvoreno dječje igralište u koje su donatori uložili 350.000 kuna.

U povodu otvaranja priređen je i prigodan zabavni program.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙