FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VINKOVCI: MINISTRICA KOSOR SASTALA SE S ČLANOVIMA UDRUGE "OSAM +"

VINKOVCI, 23. svibnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade iministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnostiJadranka Kosor sastala se danas u Vinkovcima s članovima Udrugehrvatskih brojnih obitelji "Osam +" te najavila mjere u sklopu Vladinaprograma populacijske politike.
VINKOVCI, 23. svibnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas u Vinkovcima s članovima Udruge hrvatskih brojnih obitelji "Osam +" te najavila mjere u sklopu Vladina programa populacijske politike.

Od 1. srpnja primjenjivat će se odluke Vlade i Sabora o vraćanju rodiljnih naknada na razinu iz godine 2000., a od tog datuma počinje se primjenjivati i nekoliko zakona koji se odnose na moguće korištenje trogodišnjega rodiljnog dopusta za majke blizanaca, troje ili više djece, rekla je Jadranka Kosor.

Prema njezinim riječima, Ministarstvo obitelji osmislilo je poseban program za višečlane obitelji u sklopu kojega će se osigurati besplatne školske knjige za učenike osnovnih i srednjih škola iz višečlanih obitelji. U suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva razmatra se i dodjela državnoga poljoprivrednog zemljišta ili neki drugi oblik korištenja poljoprivrednog zemljišta obiteljima s osmero ili više djece.

"Isto tako, donijeli smo odluku i o izmjeni Zakona o poticanoj stanogradnji, čime smo obiteljima s troje ili više djece omogućili uključenje u Program poticane stanogradnje bez uplate učešća", rekla je Jadranka Kosor, dodajući kako je riječ o mjerama u sklopu Programa populacijske politike kojim se želi zaustaviti negativan populacijski trend u Hrvatskoj.

Apsolutno smo na dnu europske ljestvice po broju rođene djece i po novcu koji se izdvaja za svako dijete, ocijenila je, dodajući da je prošle godine u Hrvatskoj prvi put rođeno manje od 40.000 djece.

Prema njezinim riječima, Vlada Ive Sanadera populacijski problem u Hrvatskoj smatra jednim od političkih prioriteta, a Vlada će pokušati mnogim mjerama pomoći da višečlane obitelji lakše i jednostavnije žive.

Prema riječima predsjednika Udruge hrvatskih brojnih obitelji "Osam +" Antuna Trbuka, u tu je udrugu učlanjeno 75 obitelji s osmero i više djece iz svih krajeva Hrvatske s više od 600 djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙