FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

j. kosor na obilježavanju 50. godišnjice Doma za psihički bolesne odrasle osobe

ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosorprisustvovala je danas obilježavanju 50. godišnjice Doma za psihičkibolesne odrasle osobe Zagreb, u kojemu boravi 30 štićenika različitedobi.
ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor prisustvovala je danas obilježavanju 50. godišnjice Doma za psihički bolesne odrasle osobe Zagreb, u kojemu boravi 30 štićenika različite dobi.

Kosor je najavila da će zbog neprimjerenih uvjeta i trošnosti zgrade u kojoj borave štićenici i dvadesetak zaposlenih ustrajati na potrebi uređenja prostora o čemu je već uputila dopise Gradskom poglavarstvu i Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi.

"Odgovor iz zagrebačkog Poglavarstva nije bio baš optimističan jer kažu da obnova zahtijeva puno novca", rekla je Kosor dodavši kako će o tome razgovarati i s državnim tajnikom za socijalnu skrb Ninom Žganecom.

U Domu za psihički bolesne odrasle osobe smještene su osobe koje pate od demencija, psihoza, depresije, Parkinsonove i Alzheimerove bolesti, rekla je ravnateljica Nevenka Novak.

Dom djeluje i na lokaciji u mjestu Mirkovec, 40 kilometara udaljenom od Zagreba, gdje boravi 120 osoba, a na smještaj čeka 320 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙