FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU POSTIGLA SPORAZUM S FRANCUSKOM OKO ALSTOMA

BRUXELLES, 25. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Europska komisija iFrancuska postigle su danas sporazum o tome da se omogući državnapomoć inženjerskoj tvrtki Alstom nakon što se Pariz složio da se tojkompaniji pronađe barem jedan industrijski partner u roku od četirigodine.
BRUXELLES, 25. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Europska komisija i Francuska postigle su danas sporazum o tome da se omogući državna pomoć inženjerskoj tvrtki Alstom nakon što se Pariz složio da se toj kompaniji pronađe barem jedan industrijski partner u roku od četiri godine.

Europska komisija u svom je priopćenju objavila da je sporazum postignut u telefonskom razgovoru između francuskog ministra financija Nicolasa Sarkozy-ja i europskog povjerenika za zaštitu tržišne utakmice Marija Montija. Monti je insistirao da će odobriti spašavanje Alstoma od propasti jedino ako se ta skupina poveže s vodećim industrijskim partnerima.

"Francuska država obvezala se da će Alstom uključiti jedno ili dva industrijska partnerstva u roku od četiri godine. Ta partnerstva pokrivat će značajne dijelove Alstomovih aktivnosti", stoji u priopćenju Komisije.

"Partnerstva neće uključivati kompanije koje kontrolira de jure ili de facto francuska država, pojedinačno ili zajednički, osim u slučaju dogovora s Komisijom", navodi se u priopćenju.

Problemima pritisnut Alstom proizvodi širok raspon proizvoda, od turbina do energetskih postrojenja i vlakova velikih brzina, a u Francuskoj se smatra da ima središnju ulogu u industriji te zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙