FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: Ministar Rončević o preustroju oružanih snaga

PULA, 4. lipnja(Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević danas je uPuli, govoreći o izradbi strateškog pregleda obrane kao okvirnogdokumenta za preustroj Oružanih snaga te dugoročnu planu razvoja do2015., istaknuo kako je predviđeno da te godine završi preustroj imodernizacija OS-a.
PULA, 4. lipnja(Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević danas je u Puli, govoreći o izradbi strateškog pregleda obrane kao okvirnog dokumenta za preustroj Oružanih snaga te dugoročnu planu razvoja do 2015., istaknuo kako je predviđeno da te godine završi preustroj i modernizacija OS-a.

U organizaciji Ministarstva obrane u Puli se održava seminar kojemu je cilj izvijestiti javnost o projektima Ministarstva i preustroju Oružanih snaga, odnosno o reformskim procesima približavanja NATO-u.

Istaknuvši kako se Ministarstvo obrane ubrzano preustrojava, ministar Rončević je kazao da se o ulasku u NATO razgovara s NATO-ovim stručnim timovima jer je to, kako je rekao, "jedan od preuzetih partnerskih ciljeva".

Po njegovim riječima Ministarstvo istodobno razrađuje i studiju o mogućoj profesionalizaciji hrvatskih Oružanih snaga i vojnom roku. Sve analize pokazuju da ovakav vojni rok nije dobar i da troškovno opterećuje proračun Ministarstva, a učinci ne zadovoljavaju, istaknuo je ministar obrane. Dodao je kako i hrvatskoj javnosti i Vladi, koja je odgovorna za izvršenje državnog proračuna, treba konačno postaviti pitanje može li se Ministarstvo obrane osloniti na dragovoljnost ili će se ipak zadržati određeni oblik obveznoga vojnog roka.

Rončević je najavio da će Hrvatska sudjelovati na sastanku na vrhu NATO-a potkraj mjeseca u Istanbulu, koji ne predviđa pozivanje novih članica kandidata. Ipak, kako je rekao, očekuje da će i taj skup potvrditi da Hrvatska dobro provodi reforme te da će, nastavi li tako, biti pozitivno primljena njezina nakana da uđe u članstvo NATO-a.

"Ne opterećujmo se nadnevkom ulaska u NATO. Nastavljamo reforme u prilagodbi i preustroju OS-a koliko to dopušta državni proračun", zaključio je ministar obrane Berislav Rončević.

Kako je rekao, MORH želi djelovati kao sastavni dio hrvatskog društva, a ne da zbog želje za što bržim ulaskom u NATO budu zanemareni drugi dijelovi društva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙