FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIK VANJSKOPOLITIČKOG ODBORA PRIMIO ANDRASA BARSONYA

ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Odbora za vanjsku politikuHrvatskog sabora Neven Jurica primio je u četvrtak u radni posjetdržavnog tajnika u mađarskom ministarstvu vanjskih poslova AndrasaBarsonya, priopćio je Hrvatski sabor.
ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Neven Jurica primio je u četvrtak u radni posjet državnog tajnika u mađarskom ministarstvu vanjskih poslova Andrasa Barsonya, priopćio je Hrvatski sabor.

Razlog posjeta mađarskog dužnosnika priprema je službenog posjeta ministra vanjskih poslova Hrvatske Mađarskoj, kao i službeni posjet mađarskog premijera Hrvatskoj. U razgovoru, Barsony je izrazio u ime Mađarske punu podršku hrvatskim naporima za ulazak u Europsku uniju i NATO, te ponudio pomoć u prenošenju iskustava Mađarske iz eurointegracijskih procesa.

Zahvalivši na potpori, Jurica je istaknuo kako dobivanje statusa kandidata i određivanja početka pregovora za punopravno članstvo u EU predstavljaju za Hrvatsku najvažniji prioritet. U tom pravcu, dodao je Jurica, Hrvatska ulaže maksimalne napore da ispuni sve pristupajuće kriterije za ulazak u EU, otkloni sve eventualne prepreke, te se na taj način nametne kao predvodnik regije prema velikoj europskoj obitelji, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙