FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ITALIJA: UHIĆENA DVOJICA NAVODNIH ORGANIZATORA ATENTATA U MADRIDU

RIM, 8. lipnja 2004. (Hina/AR) - Talijanska policija uhitila je uutorak dvojicu navodnih terorista pod optužbom da su organiziralibombaški napad na vlak u Madridu 11. ožujka ove godine, kojom jeprilikom poginula 191 osoba.
RIM, 8. lipnja 2004. (Hina/AR) - Talijanska policija uhitila je u utorak dvojicu navodnih terorista pod optužbom da su organizirali bombaški napad na vlak u Madridu 11. ožujka ove godine, kojom je prilikom poginula 191 osoba.

Jedan od uhićenih, Ahmed Sayed Osman Rabei, poznat pod imenom Mohamed Egipćanin, islamski je fundamentalista marokanske narodnosti, rođen prije 33 godine, a drugi je Palestinac Yahia Payumi. Obojica su bili traženi pod optužbom da su pripadnici međunarodne terorističke organizacije, a od 4. travnja španjolski sudac Juan del Olmo, koji koordinira istragom o "vlakovima smrti", izdao je međunarodni nalog za uhićenje Mohameda Egipćanina.

Mohamed Egipćanin navodno je bio povezan sa Serhanom Ben Abdelmahidom, zvanim Tunižanin, jednim od sedmorice terorista sudionika u pripremi atentata od 11. ožujka koji su poginuli u stanu u madridskoj četvrti Leganes nakon što su aktivirali eksplozivnu napravu kako bi izbjegli uhićenje španjolske policije, koja ih je otkrila u tome stanu.

Mohamed Egipćanin je, navodi se, povezan i s Amerom Azizijem, kojega se smatra odgovornim za vojnu strukturu al Qaede za Europu i za kojim traga španjolska policija. Rabei je vjerojatno nazvan Egipćaninom jer je odgovoran za al Qaedu u Egiptu, a do njegova uhićenja u Milanu došlo je u sklopu široke operacije policija europskih zemalja protiv terorizma, u kojoj je do uhićenja došlo i u Francuskoj i Belgiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙