FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SJEVERNOKOREJSKA VOJSKA STVORILA ELITNU POSTROJBU ZA CYBER-TERORIZAM

SEUL, 27. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Sjevernokorejska vojska stvorilaje specijaliziranu postrojbu za "cyber terorizam" kako bi 'gusarila'informatičkom mrežom Južne Koreje, objavile su u četvrtak obavještajneslužbe u Seulu.
SEUL, 27. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Sjevernokorejska vojska stvorila je specijaliziranu postrojbu za "cyber terorizam" kako bi 'gusarila' informatičkom mrežom Južne Koreje, objavile su u četvrtak obavještajne službe u Seulu.

"Na naredbu Kima Jong Ila (sjevernokorejskog čelnika) Sjeverna je Koreja uspostavila elitnu postrojbu specijaliziranu za informatičko piratstvo kako bi pojačala njezinu sposobnost za cyber terorizam", kazao je general Song Young Keun, zapovjednik Zapovjedništva za sigurnosnu obranu (DSC).

Song je kazao da Sjeverna Koreja želi preko postrojbe za cyber-terorizam napasti južnokorejske centre za istraživenje i dočepati se tajnih informacija.

Najbolji elementi Vojne akademije Kim Il-Sung (ime oca sadašnjeg sjevernokorejskog diktatora) činili su dio specijalizirane jedinice iz koje je nastala elitna postrojba za cyber terorizam, prenosi južnokorejska agencija Yonhap.

Stotinjak informatičkih pirata izađe svake godine iz te akademije, tvrdi DSC.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙