FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

J. Morić pozvao MUP i odvjetništvo da ispitaju navode direktora "CSC ulaganja" o navodnim ucjenama djelatnika državne uprave

SISAK, 25. svibnja 2004. (Hina) - Potpredsjednik Demokratskog centra(DC) Joško Morić danas je na konferenciji za novinstvo u Sisku "pozvaoMinistarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo da ispitajunavode direktora tvrtke 'CCS ulaganja' Predraga Đorđevića kako ih uvezi s izgradnjom poslovnog kompleksa u Kaštel Sućurcu ucjenjujeorganizirana skupina, u koju s
SISAK, 25. svibnja 2004. (Hina) - Potpredsjednik Demokratskog centra (DC) Joško Morić danas je na konferenciji za novinstvo u Sisku "pozvao Ministarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo da ispitaju navode direktora tvrtke 'CCS ulaganja' Predraga Đorđevića kako ih u vezi s izgradnjom poslovnog kompleksa u Kaštel Sućurcu ucjenjuje organizirana skupina, u koju su upleteni i djelatnici državne uprave, tražeći tri milijuna eura, te da poduzmu zakonom propisane mjere".

"S obzirom na to da su optužbe izgovorene javno, pravna država mora reagirati, a sankcije sustići jednu ili drugu stranu u konkretnom slučaju" rekao je Morić, koji je predstavio DC-ov projekt suzbijanja korupcije istaknuvši da je "vjerojatno javni apel DC-a za borbu protiv korupcije potaknuo Predraga Đorđevića i druge da javno iznesu primjere korupcije".

Osvrnuo se i na javne komentare o odnosu DC-a prema postupku koji je zbog navodne korupcije protiv počasnog predsjednika DC-a dr. Mate Granića pokrenuo USKOK. "Predsjedništvo DC-a zaključilo je da taj slučaj nema nikakve veze sa strankom i da je riječ o osobnom problemu dvoje ljudi", rekao je Morić. Naglasio je da se "DC zauzeo za funkcioniranje pravne države u tom slučaju, da je sud do sada rekao svoje, a javnost na temelju transkripata objavljenih u medijima ima svoje mišljenje, bez obzira na to što će o tome konačno reći sud".

Na novinarsku primjedbu da je riječ o počasnom predsjedniku i prijašnjem predsjedniku DC-a, Morić je rekao: "Nažalost, radi se o donedavnom predsjedniku naše stranke".

Osvrnuo se i na objavu transkripata o "slučaju Končar" ocijenivši da je "objava transkripata u medijima upozorila na ozbiljan nedostatak u pravnom sustavu koji se u nastavku reforme pravosuđa mora otkloniti". "Netko je odao službenu tajnu i počinio kažnjivo djelo", zaključio je Morić, dodavši da se to "kažnjivo djelo ne može učiniti nehajno i slučajno, nego svjesno i namjerno".

Na konferenciji za novinstvo, kojoj su bile nazočne predsjednice DC-a Sisačko-moslavačke županije i grada Siska Gordana Krznarić i Adela Gradišar, Morić je izvijestio o DC-ovoj incijativi za "ukidanje lihvarskih kamata" i iznio prijedlog izmjena i dopuna Zakona o zakupu poslovnog prostora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙