FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatsko izaslanstvo na Ministarskoj konferenciji o malom i srednjem poduzetništvu u Istanbulu

ISTANBUL/ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Na II. ministarskojkonferenciji o malom i srednjem poduzetništvu, koja se od 3. do 6.lipnja održava u Istanbulu, sudjeluju predstavnici više od 80 država,među kojima je i izaslanstvo Republike Hrvatske.
ISTANBUL/ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Na II. ministarskoj konferenciji o malom i srednjem poduzetništvu, koja se od 3. do 6. lipnja održava u Istanbulu, sudjeluju predstavnici više od 80 država, među kojima je i izaslanstvo Republike Hrvatske.

Hrvatsko izaslanstvo predvodi državna tajnica za poduzetništvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tajana Kesić - Šapić, a u izaslanstvu su i predstavnici Hrvatske agencije za malo gospodarstvo te konzularnog predstavništva u Istanbulu, priopćeno je iz Ministarstva.

Ministarsku konferenciju, koja se održava u organizaciji OECD-a - Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj i turske vlade, otvorio je ministar industrije i trgovine Republike Turske Ali Coskun. Sudionicima konferencije uvodno se obratio i Donald Johnston, generalni tajnik OECD-a.

Cilj konferencije je poticanje i jačanje razvoja i rasta malih i srednjih poduzeća kako bi mogla odgovoriti izazovima ubrzanog ekonomskog rasta. U 30 zemalja članica OECD-a mala i srednja poduzeća obuhvaćaju 60 do 70 posto ukupno zaposlenih.

Državna tajnica Kesić-Šapić, na marginama konferencije, razgovarala je o jačanju međudržavne gospodarske suradnje s ministrom za proizvodne aktivnosti Republike Italije Fabijem Marzanom te s ministrom industrije i energetike Tunisa Fethiem Merdassijem.

(Hina) xpp/xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙