FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za četvrtak, 27. svibnja

ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 27. svibnja.
ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 27. svibnja.

ZAGREB - Informatička tvrtka Hewlett-Packard Hrvatska, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za e-Hrvatsku organizira konferenciju "Rješenja za državnu upravu 21. stoljeća". Konferencija je namijenjena poslovnom i rukovodećem segmentu ministarstava i drugih tijela državne uprave, kojima će kroz izlaganja predavača korporacija HP i Microsoft biti predstavljena brojna rješenja i iskustva zemalja središnje i istočne Europe. (9,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2)

VARAŽDIN - U organizaciji Obrtničke komore Varaždinske županije te Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin od 27. do 30 svibnja će se održati 11. sajam obrtništva i poduzetništva - Obrtnički sajam, na kojem će se predstaviti 171 izlagač. Tijekom sajma održat će se i niz stručno-popratnih aktivnosti, okruglih stolova, prezentacija i seminara. Sajam je namijenjen prezentaciji obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva te prezentaciji ukupne gospodarske aktivnosti širem području sjeverozapadne Hrvatske. (11,00 sati, Paviljon B, Varaždinski sajam, Graberje 31)

ZAGREB - Koncesionari na vodama i javnom vodnom dobru za naknadu za koncesije od 1998. do kraja 2002. duguju oko 40 milijuna kuna, ili oko 39 posto ukupno obračunate koncesijske naknade za to razdoblje, a samo u prošloj godini i to samo za naknade za korištenje voda i naknade za vađenje pijeska i šljunka duguju 9,5 milijuna kuna. Ti podatci, kao i niz drugih problema uočenih u obračunu i naplati koncesijskih naknada, potaknuli su Vladu da s prošlotjedne sjednice od resornih ministarstava zatraži da do studenoga ove godine izrade prijedlog izmjena Uredbe o uvjetima i postupku za dodjelu koncesija na vodama i javnom vodnom dobru. Prema izvješću o koncesijama na vodama i javnom vodnom dobru koje je Vladi pripremilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, do kraja 2003. bilo je dodijeljeno ukupno 712 koncesija na vodama i javnom vodnom dobru. Od toga je u 111 slučajeva koncesijska naknada prihod državnog proračuna, a u 601 slučaju korisnik koncesijskih naknada su županijski proračuni.

ZAGREB - Među zaposlenima u Hrvatskoj, po zadnjim je raspoloživim podacima za drugo prošlogodišnje polugodište, 55 posto onih sa završenom nekom od srednjih škola, od jedno do četverogodišnje, što je nešto manje nego u istom razdoblju prethodne godine, dok je istodobno porastao udio zaposlenih sa nezavršenim osnovnim obrazovanjem ili sa osnovnom školom, a i dalje je manje od petine zaposlenika sa višim i visokim obrazovanjem. Karakteristika je strukture zaposlenih u Hrvatskoj prema školskoj spremi da udio zaposlenika sa nezavršenom i najviše završenom osnovnom školom, od 22,9 posto, premašuje udjel onih sa višim i visokim obrazovanjem koji iznosi ukupno 19,1 posto (12,1 posto sa završenim fakultetima i 7 posto više škole). Pokazuju to podaci o strukturi zaposlenih po školskoj spremi iz Ankete o radnoj snazi u drugom polugodištu 2003. koju provodi

Državni zavod za statistiku.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙