FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PAPA ZATRAŽIO DA SE DONESU PRAVILA KOJA BI OSIGURALA DA MEDIJI POŠTUJU ISTINU

VATIKAN, 23. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Papa Ivan Pavao II. pozvao jeu nedjelju tijekom uobičajene molitve na Trgu sv. Petra javne ustanoveda donesu pravila koja bi omogućila da "mediji uvijek poštujuistinu".
VATIKAN, 23. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Papa Ivan Pavao II. pozvao je u nedjelju tijekom uobičajene molitve na Trgu sv. Petra javne ustanove da donesu pravila koja bi omogućila da "mediji uvijek poštuju istinu".

"Ta zadaća pada na javne ustanove koje su pozvane da utvrde zakonske postupke te da osiguraju da mediji uvijek poštuju istinu i zajedničko dobro", poručio je Ivan Pavao II. vjerničkom mnoštvu.

Papa koji je u utorak navršio 84. godine teško je govorio, ali je pročitao tekst u cijelosti.

Njegova je poruka bila upućena medijima, jer je Crkva u nedjelju obilježila "svjetski dan društvenog komuniciranja", a ovogodišnja je tema bila "Mediji u obitelji: rizik i bogatstvo".

"Zahvaljujući suvremenoj tehnologiji mnoge obitelji imaju izravni pristup velikom bogatstvu komunikacija i informacija, dakle izobrazbe i kulturnog obogaćivanja", kazao je Papa.

"No komunikacijska sredstva mogu uzrokovati teške posljedice u obitelji kada daju neodgovarajuću, pa i iskrivljenu sliku života, obitelji, vjere i morala", dodao je.

"Zato treba naučiti rabiti ih mudro i oprezno, a to je ponajprije zadaća roditelja", istaknuo je Papa, upozorivši i na odgovornost javnih ustanova.

Nakon molitve Papa je posebnu poruku upravio talijanskim hodočasnicima u prigodi 750. obljetnice bazilike sv. Franje Asiškog koja je obilježena u nedjelju, a zatim je pozdravio ostale vjernike na španjolskom i na engleskom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙