FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IVAN PAVAO II. UPUTIO POZIV NA JEDINSTVO SVIH KRŠĆANA

BERN, 6. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Papa Ivan Pavao II. uputio je unedjelju poziv na jedinstvo svih kršćana i na ekumenizam, na misiodržanoj na otvorenom u Bernu pred oko 50 tisuća vjernika.
BERN, 6. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Papa Ivan Pavao II. uputio je u nedjelju poziv na jedinstvo svih kršćana i na ekumenizam, na misi održanoj na otvorenom u Bernu pred oko 50 tisuća vjernika.

Proslava "misterija Svetog Trojstva predstavlja svake godine za kršćane usrdni poziv na zalaganje za jedinstvo", kazao je Papa u zemlji koja ima 40 posto protestanata i u kojoj je rođen Calvin i reformatorski pokret.

Ivan Pavao II., koji je uspio govoriti bolje nego prethodnog dana, usprkos teškoćama vezanim uz Parkinsonovu bolest, ponovio je spremnost Crkve "da nastavi teškim ali radosnim putem potpunog zajedništva svih vjernika".

Na kraju je Papa odao počast Švicarskoj koja ima "dugu tradiciju poštivanja čovjeka, tradiciju stavljenu pod znak križa - Crvenog križa".

Nedjeljna misa ključni je događaj dvodnevnog Papinog posjeta Švicarskoj.

U subotu navečer Papa je više od sat vremena prisustvovao prvom nacionalnom susretu mladih švicarskih katolika koji je okupio 14 tisuća osoba.

Papa bi se pred kraj dana trebao vratiti u Rim, nakon susreta s nekadašnjim pripadnicima čuvene švicarske papinske garde.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙