FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRIGODOM 84. ROĐENDANA SVETOGA OCA PREDSTAVLJENA NJEGOVA KNJIGA "USTANITE, IDEMO"

RIM, 18. svibnja 2004. (Hina) - Papa Ivan Pavao II u utorak je,prigodom 84. rođendana, predstavio svoju knjigu "Ustanite, idemo", koju je napisao prošle godine o svojim sjećanjima na razdoblje dok jebio biskupom u Krakovu od 1958. do 1978. godine.
RIM, 18. svibnja 2004. (Hina) - Papa Ivan Pavao II u utorak je, prigodom 84. rođendana, predstavio svoju knjigu "Ustanite, idemo", koju je napisao prošle godine o svojim sjećanjima na razdoblje dok je bio biskupom u Krakovu od 1958. do 1978. godine.

Na prezentaciji knjige u predivnom ambijentu palače predsjednika Talijanske Republike Quirinale govorili su kardinal Giovanni Battista Re, predsjednik talijanskog Senata Marcello Pera, bivši premijer Giuliano Amato i šef Ureda za tisak Svete Stolice Joaquin Navarro Valls.

Primjerak svoje knjige papa je poklonio poljskome predsjedniku Aleksandru Kwasniewskom koji je prisustvovao proslavi papina rođendana koja je završila pjevanjem poljskih pjesama.

Knjiga nije klasična biografija, već skup sjećanja na tih 20 godina koje Karol Wojtyla, sada kao Papa, komentira i analizira. Događaji i razmišljanja o tim događajima objavljeni su u knjizi od 190 stranica, u izdanju Mondadorija i nakladi od 500 tisuća primjeraka.

Ovih se dana očekuju i izdanja i na francuskom, njemačkom, španjolskom i poljskom jeziku, a za jesen je najavljeno izdanje na engleskome.

U Hrvatskoj bi knjiga trebala biti objavljena u lipnju ove godine.

"Ustanite, idemo" je knjiga prepuna detalja i zanimljivosti, poput događaja iz 1958. kad je Wojtila, postavši biskupom, drugim svećenicima predstavljen riječima "Imamo Papu", koje su se 20 godina poslije pokazale proročanskima, u trenutku kad je Karol Wojtyla postao 264. Papa, kao prvi Slaven na položaju Petrova nasljednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙