FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA FINANCIRAT ĆE IZRADU PLANA NAVODNJAVANJA

OSIJEK-navodnjavanjeOSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA FINANCIRAT ĆE IZRADU PLANA NAVODNJAVANJAOSIJEK,24. svibnja(Hina) - Osječko-baranjska županija u proračunu zaovu godinu izdvojila je 1,5 milijuna kuna za financiranjenavodnjavanja, a iz dijela tih sredstava županija će financiratiizradu plana navodnjavanja kako bi se povećale navodnjavane površine,kojih je sada jako malo, rekao je danas Željko Kraljičak, pročelnikOdjela ja poljoprivredu i gospodarstvo Osječko-baranjske županije.
OSIJEK,24. svibnja(Hina) - Osječko-baranjska županija u proračunu za ovu godinu izdvojila je 1,5 milijuna kuna za financiranje navodnjavanja, a iz dijela tih sredstava županija će financirati izradu plana navodnjavanja kako bi se povećale navodnjavane površine, kojih je sada jako malo, rekao je danas Željko Kraljičak, pročelnik Odjela ja poljoprivredu i gospodarstvo Osječko-baranjske županije.

Posljedice prošlogodišnje suše ukazale su na veliku važnost i potrebu navodnjavanja, istaknuo je.

Podsjetio je da je na vladinoj sjednici u ožujku u Osijeku kao prioritet istaknuta upravo potreba navodnjavanja.

Planom navodnjavanja trebalo bi se definirati koliko je obradivih površina od ukupno 275 tisuća hektara u županiji pogodno i ekonomski islativo navodnjavati, kazao je Kraljičak.

Za izradu plana navodnjavanja uskoro će biti raspisan javni natječaj.

No, postoji mogućnosti, naglasio je Kraljičak, da oni koji žele ove godine ulagati u opremu za navodnjavanje, zatraže povrat sredstava u iznosu od 25 posto od utrošenog novca. Svi koji su zainteresirani za investiranje u navodnjavanje trebaju se javiti u svoje jedinice lokalne samouprave, kako bi zajednički, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva i s Hrvatskim vodama, došli do najkvalitetnijeg rješenja problema navodnjavanja, rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙