FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIŠKUPIĆ NAJAVIO POTPISIVANJE PROGRAMA KULTURNE SURADNJE HRVATSKE I LATVIJE

ZAGREB, 7. lipnja 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupićocijenio je danas službeni posjet Latviji vrlo uspješnim te je najavioda će se u rujnu potpisati trogodišnji program kulturne suradnjeizmeđu ministarstava kulture dviju država.
ZAGREB, 7. lipnja 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić ocijenio je danas službeni posjet Latviji vrlo uspješnim te je najavio da će se u rujnu potpisati trogodišnji program kulturne suradnje između ministarstava kulture dviju država.

"To će značiti i kvalitetniju suradnju s Latvijom, ali i s drugim baltičkim zemljama", izjavio je Biškupić nakon povratka u Zagreb, dodavši kako je zadovoljan i radovima hrvatskih umjetnika na kvadrijenalu, jer su bili vrlo zapaženi i na kvalitetan su način predstavili Hrvatsku.

Hrvatski ministar kulture od 3. do 6. lipnja službeno je posjetio Latviju, gdje je bio gost latvijske ministrice kulture Helene Demakove.

U tijeku boravka ministra Biškupića u Latviji, kako je danas izvijestio kabinet ministra, dogovorena je suradnja između galerija i muzeja, izravna suradnja glazbenih i koncertnih ustanova, razmjena u području glazbeno-scenskih umjetnosti i književnosti te međusobna razmjena filmske produkcije.

Ministrica Demakova iskazala je poseban interes za suvremenu hrvatsku umjetnost, a u susretima s konzervatorima i restauratorima dogovorena je razmjena stručnjaka.

Ministar Biškupić zajedno s ministricom Demakovom otvorio je u Rigi jednu od najvećih izložbi, koje se ove godine organiziraju u glavnom latvijskom gradu. Riječ je o izložbi "Europski prostor" koja predstavlja značajna kiparska djela 50-ih godina prošloga stoljeća te suvremene radove.

Uz 50-ak umjetnika iz Europe, Hrvatsku na izložbi predstavljaju Ivan Kožarić, Gorki Žuvela i Vlasta Žanić čija je instalacija-stolica na izložbi bila jedna od najvećih atrakcija.

Za radnog posjeta Latviji razmijenjena su i iskustva u očuvanju kulturne baštine, a bilo je riječi i o hrvatskom Zakonu o spomeničkoj renti, koji je posebno zanimao latvijsku stranu.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙