FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

jordan: šukerova izjava je ishitrena

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatske strankeumirovljenika (HSU) Vladimir Jordan izjavio je kako je iznenađenjučerašnjom ishitrenom izjavom ministra financija Ivana Šukera o tomekako s umirovljenicima nikada nije određen datum od kada će im sepočeti vraćati dug.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Vladimir Jordan izjavio je kako je iznenađen jučerašnjom ishitrenom izjavom ministra financija Ivana Šukera o tome kako s umirovljenicima nikada nije određen datum od kada će im se početi vraćati dug.

"To je ishitrena izjava koja je potpuno nepotrebna, jer smo se premijer Sanader i ja dogovorili da nećemo izlaziti u javnsot s nikakvim izjavama sve dok radna skupina ne izradi zakon o povratu duga", izjavio je Jordan za Hinu.

Na čelu radne skupine, u koju su imenovani predstavnici Vlade i umirovljeničkih udruga, je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i dosad se, kako se doznaje, još nijednom nije sastala.

Zakonom o povratu duga, koji prema izbornom sporazumu HDZ-a i HSU, treba biti donesen do kraja lipnja, potrebno je utvrditi koliko iznosi stvari dug umirovljenicima te na temelju toga dogovoriti načine i rokove njegova vraćanja.

Predstavnici umirovljenika više su puta ponovili kako je dug potrebno izračunati za svakog pojedinog umirovljenika, te zatim utvrditi način vraćanja u skladu s gospodarskim mogućnostima države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙