FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PONEDJELJAK, 7. LIPNJA

ZAGREB, 6. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 7. lipnja.
ZAGREB, 6. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 7. lipnja.

ZAGREB - Deveta sjednica Međudržavnog vijeća za suradnju između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na čelu izaslanstva Republike Hrvatske bit će predsjednik Stjepan Mesić, a izaslanstvo Bosne i Hercegovine predvodit će predsjedavajući Predsjedništva Sulejman Tihić, te članovi Predsjedništva Dragan Čović i Borislav Paravac.

Predviđeno je potpisivanje Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja te Sporazuma o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u kaznenim stvarima. Uz rješavanje otvorenih pitanja, na sjednici u Zagrebu također je predviđena rasprava o smjernicama za unapređenje odnosa između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks sastat će se s Tihićem u 15:50 sati u saborskoj dvorani 149.

ZAGREB - Forum na temu "Reforma javne administracije i europska integracija u Hrvatskoj: prema srednjoročnoj agendi" održat će se u ponedjeljak u hotelu Sheraton u organizaciji hrvatske Vlade i njezinih partnera Europske komisije, Odjela za međunarodni razvoj (DFID), SIGMA-e i Svjetske banke. Na forumu bi trebao govoriti predstavnik Europske komisije u Hrvatskoj Jacques Wuenenburger.(hotel Sheraton, 9,30 sati)

ZAGREB - Hrvatska ministrica europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović putuje u ponedjeljak u radni posjet Nizozemskoj gdje će razgovarati s nizozemskim državnim tajnikom za europske poslove Atzom Nicolaijem. Očekuje se da će Grabar Kitarović s nizozemskim dužnosnikom razgovarati o odnosima Hrvatske i EU tijekom nadolazećeg predsjedanja Nizozemske Unijom te o nizozemskoj tehničkoj pomoći u procesu europskih integracija.

PORTOROŽ - Radni stolovi Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Europu i obilježavanje 5. godišnjice rada. Na dvodnevnom skupu sudjeluju posebni koordinator Pakta Erhard Busek, slovenski šef diplomacije Dimitrije Rupel - koji je ujedno i domaćin, austrijska ministrica vanjskih poslova Benita Ferrero-Waldner, ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić. Teme sastanka: mediji, uloga parlamenata u demokratskim procesima, stvaranje uvjeta za rast zapošljavanja, izgradnja tržišta energije, borba protiv korupcije i organiziranog kriminala, reforme vojnih struktura

LJUBLJANA - Dvodnevni posjet Sloveniji započinje ministar za vanjske poslove i promociju investicija Malte John Dalli. Uz domaćina, ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela, primit će ga premijer Anton Rop i predsjendik države Janez Drnovšek

DOBOJ - Slovenski premijer Anton Rop, zajedno s ministrom obrane Antonom Grizoldom i zamjenik načelnika glavnog stožera Anton Turk u Doboju će posjetiti slovenske vojnike koji sudjeluju u mirovnoj operaciji u BiH. U operaciji Joint Forge sudjeluje stotinjak slovenskih vojnika

PRIŠTINA - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana doputovat će u jednodnevni posjet Kosovu. Solana će najprije posjetiti Kosovo polje a nakon predviđenih susreta s predatavnicima kosovskih institucija i političkim čelnicima Albanaca i Srba Solana će se sastati i s civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu u ostavci Harrijem Holkerijem.

ŽENEVA - Počinje s radom dvodnevna međunarodna konferencija o budućnosti humanitarne pomoći za 4,1 milijun palestinskih izbjeglica. Organizatori konferencije su švicarska vlada i UN-ova agencija za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA).

QUITO, Ekvador - Opća skupština Organizacije američkih država (OAS) koja će se usredotočiti na problem korupcije i njezine posljedice na demokratsku upravu. Sudjeluje i američki državni tajnik Colin Powell.

Hrvatsku će na sastanku predstavljati veleposlanik u Washingtonu Ivan Grdešić, stalni hrvatski promatrač pri OAS-u (do 8.)

MEXICO CITY - Posjet ruskog predsjednika Vladimira Putina Meksiku.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Igor Mlinarić

Prije podne: Srđan Baković

Poslije podne: Domagoj Janković, Duška Gerić Koren

Večer: Maša Taušan

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙