FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA ČETVRTAK, 27. SVIBNJA

ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 27. svibnja.
ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 27. svibnja.

MAMAJA - Predsjednik Republike Stjepan Mesić održat će govor na sastanku predsjednika srednjoeuropskih zemalja, a na marginama će imati niz bilateralnih susreta s predsjednicima Rumunjske, Srbije i Crne Gore, Mađarske, Poljske, Njemačke, Slovačke, Češke, Austrije, Bugarske, Makedonije i predsjednikom predsjedništva BiH

ZAGREB - Održat će se međunarodna konferencija pod nazivom "Hrvatska - očekivane koristi od statusa države kandidatkinje za članstvo u EU", na kojoj će pozdravni govor održati hrvatski premijer Ivo Sanader, a jedno od izlaganja bit će i ono ministrice europskih integracija Kolinde Grabar-Kitarović (hotel Opera, 9 sati)

STRASBOURG - Održava se godišnje zasjedanje Kongresa lokalne i regionalne samouprave Vijeća Europe (VE) na kojem sudjeluje i hrvatsko izaslanstvo koje predvodi dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica. Na Kongresu se raspravlja o sudjelovanju imigranata u životu lokalne zajednice, kvaliteti pitke vode, turizmu i nasilju na sportskim natjecanjima, a na dnevnom redu naći će se i stanje u Rusiji, Gruziji, Armeniji i na jugoistoku Europe. (do 27. 05.)

BEOGRAD - Skupština državne zajednice Srbije i Crne Gora trebala bi razmotriti prijedlog Srpske radikalne stranke za izglasavanje nepovjerenja ministru vanjskih poslova SiCG Vuku Draškoviću. Radikali to traže zbog Draškovićeve izjave da je na Kosovu za vrijeme režima Slobodana Miloševića provođeno etničko čišćenje nad Albancima koju je dao nakon nedavnog susreta s britanskim ministrom za Europu Dennisom MacShaneom. U krugovima vladajućih stranaka u Srbiji ne očekuje se da će inicijativa radikala doista dovesti i do smjene ministra vanjskih poslova

BEOGRAD - Na groblju u Obrenovcu nedaleko od Beograda počet će ekshumacija šest neidentificiranih tijela, koja su tijekom rata od 1991. do 1995. godine dovezena s prostora bivše Jugoslavije, čime bi trebao završiti proces ekshumacije na beogradskim grobljima

LONDON - Turski premijer Tayjip Erdogan stiže u službeni posjet Velikoj Britaniji

LONDON - Tibetanski duhovni vođa dalaj lama stiže u posjet Velikoj Britaniji. Osim Londona, gdje će se sastati s ministrom vanjskih poslova Jackom Strawom, dalaj lama će posjetiti Liverpool, Edinburgh i Glasgow (i 28. 05.)

KAIRO - Egipatski predsjednik Hosni Mubarak odlazi u dvodnevni posjet Rusiji, na razgovore s predsjednikom Vladimirom Putinom (do 29.05.)

HAAG - Organizacija za koordinaciju europskog pravosuđa Eurojust objavit će godišnje izvješće

MEKSIKO - Njemački kancelar Gerhard Schroeder susrest će se s meksičkim predsjednikom Vincenteom Foxom i sudjelovati na summitu EU - Južna Amerika (do 28.05.)

MAVROVO - U organizaciji Regionalnog centra za zaštitu okoliša jugoistočne Europe (REC) počinje trodnevni radni skup na temu "Usklađivanje poljoprivrede i biološke raznolikosti - izazov današnjice i sutrašnjice za zemlje jugoistočne Europe".

Na sastanku posvećenom mogućnostima regionalne suradnje na planu održive poljoprivrede, biološke raznolikosti i zaštite prirode sudjelovat će stručnjaci i predstavnici vladinih i nevladinih organizacija iz novoprimljenih članica EU te Albanije, BiH, Bugarske, Makedonije, Srbije i Crne Gore, Kosova, Rumunjske i Hrvatske

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Denis Lugarić

Prije podne: Sonja Djerasimović

Poslije podne: Srđan Baković, Duška Gerić Koren

Večer: Darko Vlahović

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙