FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA-SVIJET-ZA ČETVRTAK 3. LIPNJA

ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak 3. lipnja.
ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak 3. lipnja.

ZAGREB - Glavna tužiteljica Haškog suda (ICTY) Carla del Ponte dolazi u dvodnevni radni posjet Hrvatskoj, uoči podnošenja izvješća Vijeću sigurnosti UN krajem lipnja. Domaćin posjeta je ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt koja će se s Del Ponte sastati u Ministarstvu pravosuđa (14:30 sati), nakon čega će održati zajedničku konferenciju za novinare (15:15 sati). Glavne teme sastanka bit će dosadašnja i buduća suradnja RH s ICTY-em te organizacijske i stručne pripreme hrvatskog pravosuđa za skoro prepuštanje određenih predmeta ICTY-a, vezenih za ratne zločine počinjene na teritoriju RH. Tužiteljicu će poslijepodne primiti predsjednik Republike Stjepan Mesić, a sastat će se i s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem. Premijer Ivo Sanader i najviši članovi Vlade susrest će se s Del Ponte na svečanoj večeri. U petak će tužiteljica posjetiti Županijski sud u Zagrebu, Hrvatsku odvjetničku komoru a susrest će se s predstavnicima Diplomatskog zbora.

SARAJEVO - Trodnevni boravak glavne tužiteljice Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Carle del Ponte BiH završava u četvrtak sastankom s premijerom Federacije BiH Ahmetom Hadžipašićem.

ZAGREB - Glavni tajnik belgijskog ministarstva vanjskih poslova Jan Grauls najavio je u srijedu tijekom posjeta Vukovaru da bi se u četvrtak trebao sastati s hrvatskim ministrom vanjskih poslova Miomirom Žužulom te da će glavna tema razgovora biti hrvatska aplikacija za pristup EU.

ZAGREB - Državni tajnik ministarstva vanjskih poslova Hido Bišćević održat će konzultacije s državnim tajnikom mađarskoga ministarstva vanjskih poslova Andrasom Barsonyjem.

(Izjave u 12.00 sati, MVP, Trg. Nikole Šubića Zrinskog 7-8)

LJUBLJANA - U svom prvom službenom posjetu Sloveniji na poziv ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela boravit će ministar vanjskih poslova SCG-a Vuk Drašković. Teme razgovora bit će bilateralni odnosi i euroatlantske integracije. Drašković je prošlog tjedna, boraveći u Sloveniji na sastancima Jadransko-jonske i Srednjeeuropske inicijative, Sloveniju istaknuo kao uzor SCG-u u približavanju EU-u.

MOSKVA - Posjet srbijanskog premijera Vojislava Koštunice.

BEJRUT - Izvanredni sastanak Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC).

WASHINGTON - Američki predsjednik George Bush u Bijeloj se kući sastaje s australskim premijerom Johnom Howardom.

KAIRO - Posjet izraelskoga ministra vanjskih poslova Sylvana Shaloma.

TEHERAN - Godišnjica smrti imama Homeinija, utemeljitelja Islamske Rrepublike Irana.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Robert Šalinović

Prijepodne: Renata Tomašević

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Maša Taušan

telefon: 385 1 4808 645

fax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙