FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOSOVO: NAPETOST NAKON JUČERAŠNJEG UBOJSTVA 16-OGODIŠNJEG SRBINA KOD PRIŠTINE

PRIŠTINA,6. lipnja 2004.Hina) - Ubojstvo 16-ogodišnjeg SrbinaDimitrija Popovića do kojeg je došlo u subotu u srpskoj enklaviGračanica pet kilometara južno od Prištine ponovno je pojačalonapetost na Kosovu i izazvalo je brojne osude.
PRIŠTINA,6. lipnja 2004.Hina) - Ubojstvo 16-ogodišnjeg Srbina Dimitrija Popovića do kojeg je došlo u subotu u srpskoj enklavi Gračanica pet kilometara južno od Prištine ponovno je pojačalo napetost na Kosovu i izazvalo je brojne osude.

Policija koja vodi intenzivnu istragu u povodu ubojstva srpskog mladića uhitila je dvojicu kosovskih Albanaca osumnjičenih za Popovićevo ubojstvo.

Mještani Gračanice su u nedjelju organizirali prosvjed uoči pokopa Dimitrija Popovića, a cesta Priština-Gnjilan preko Gračanice bit će do ponedjeljka blokirana iz sigurnosnih razloga.

KFOR i policija poduzeli su zajedničku akciju u cilju uspostavljanja sigurnosti na tom području.

Civilni upravitelj UN-a na Kosovu u ostavci Harri Holkeri po povratku u oproštajni posjet Kosovu izrazio je duboku zabrinutost zbog ubojstva u Gračanici.

Predsjednik Kosova Ibrahim Rugova, premijer Bajram Rexhepi i politički čelnici Hashim Thaqi i Ramush Haradinaj najoštrije su osudili ubojstvo srpskog mladića u Gračanici.

"Takve akcije uperene su protiv građanskog mira na Kosovu, protiv budućnosti i neovisnosti Kosova", rekao je Rugova.

Rexhepi je pozao građane na Kosovu da surađuju s organima vlasti i zakona.

Dimitrije Popović ubijen je u subotu u Gračanici iz vatrenog oružja. Na njega je pucano iz automobila marke "Audi" a pogođen je u glavu.

Ubojstvo srpskoga mladića su najoštrije osudili i čelnici kosovskih Srba, te najviši dužnosnici Srbije i Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙