FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I SCG ŽELI POMOĆI BUGARIMA OSUĐENIM U LIBIJI NA SMRT

SOFIJA, 31. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Ministar vanjskih poslova SCGVuk Drašković izjavio je u petak u bugarskoj prijestolnici Sofiji daće njegova zemlja "učiniti najviše što može" glede sudbine petbugarskih državljana koji su u Libiji osuđeni na smrt.
SOFIJA, 31. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Ministar vanjskih poslova SCG Vuk Drašković izjavio je u petak u bugarskoj prijestolnici Sofiji da će njegova zemlja "učiniti najviše što može" glede sudbine pet bugarskih državljana koji su u Libiji osuđeni na smrt.

"Razgovarat ću o tome u Vijeću ministara i uvjeren sam da ćemo učiniti najviše što možemo", rekao je Drašković na zajedničkoj konferenciji za novinare s bugarskim ministrom vanjskih poslova Solomonom Passijem.

Bugarske medicinske sestre i palestinski liječnik osuđeni su na smrt jer ih je libijski sud proglasio krivima da su prouzročili epidemiju AIDS-a u dječjoj bolnici u Benghaziju.

Njih se tereti da su 380 djece zarazili krvlju s uzročnikom AIDS-a.

Vuk Drašković svoj je posjet Bugarskoj iskoristio i za poziv međunarodnoj zajednici da obrani kosovske Srbe kao što je za vrijeme režima Slobodana Miloševića obranila kosovske Albance.

"UN i međunarodna zajednica moraju obraniti prava Srba na Kosovu... na isti, odlučan i energičan način kojim su obranili prava Albanaca", poručio je Drašković.

Protusrpsko nasilje, koje je u ožujku izbilo na Kosovu, nazvao je "etničkim čišćenjem".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙