FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U DUBROVNIKU OBILJEŽEN SVJETSKI DAN OKOLIŠA

DUBROVNIK, 5. lipnja 2004. (Hina) - U sklopu obilježavanja svjetskogDana okoliša u Dubrovniku je danas održano niz programa pod motom:"Novo lice grada - slušaj kako more diše".
DUBROVNIK, 5. lipnja 2004. (Hina) - U sklopu obilježavanja svjetskog Dana okoliša u Dubrovniku je danas održano niz programa pod motom: "Novo lice grada - slušaj kako more diše".

Uz ostalo, organizirano je čišćenje podmorja kod hotela "Argentina", otoka Lokruma i u uvali Lapad, a ispred crkve sv. Vlaha svoje programe predstavile su brojne ekološke udruge.

Na području grada Dubrovnika podignute su i tri plave zastave - i to na plaži hotela Dubrovnik President, na plaži hotela "Neptun" te, po šesti put, u ACI marini Dubrovnik, gdje je održana prigodna svečanosti.

Takođe uz prigodnu svečanost puštena su u rad nova svjetla pomorske signalizacije u Rijeci Dubrovačkoj - i to na pozicijama Punta Borovai Mali Mihan, kao i nova lučka svjetla na ulazu u ACI marinu te oznaka plićine između Aci marine i samostana u Rožatu.

Dubrovačka gradonačelnica, Dubravka Šuica, istaknula je kako današnjim akcijama u povodu Svjetskog dana okoliša, gradska uprava želi potaknuti Dubrovčane da se što više uključe u aktivnosti vezane za zaštitu čovjekova okoliša, što je izuzetno važno ne samo za život Dubrovčana i stanovnika hrvatskog juga, nego i za kvalitetniju turističku ponudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙