FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cavtat - treći sastanak stranaka ESPOO konvencije

CAVTAT , 1. lipnja 2004. (Hina) - U organizaciji Ministarstva okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva, danas je u hotelu Croatia uCavtatu počeo s radom treći sastanak stranaka ESPOO konvencije koji jeokupio predstavnike 42 zemlje.
CAVTAT , 1. lipnja 2004. (Hina) - U organizaciji Ministarstva okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, danas je u hotelu Croatia u Cavtatu počeo s radom treći sastanak stranaka ESPOO konvencije koji je okupio predstavnike 42 zemlje.

Skup će trajati do 4. lipnja, a okupio je stotinjak sudionika iz 42 zemlje te brojnih međunarodnih nevladinih organizacija. Treći sastanak članica ESPOO konvencije najvažniji je međunarodni događaj u zaštiti okoliša u Hrvatskoj ove godine, istaknuo je prigodom otvaranja predstavnik Ministarstva Nenad Mikulić.

Konvencija o procjeni utjecaja na okoliš preko državnih granica pravni je okvir za ocjenu projekata koji imaju prekogranični utjecaj. Konvencija je donesena 1991. u gradu Espoou u Finskoj, a Hrvatska ju je ratificirala 1996. godine.

Danas je na programu opći dio sastanka, u sklopu kojega će se održati prvi sastanak država potpisnica Protokola o strateškoj procjeni utjecaja na okoliš.

Glavna će se rasprava održati u utorak, kada se očekuje uvodno izlaganje ministrice Marine Matulović Dropulić, te zamjenika izvršne direktorice UN-ove gospodarske komisije za Europu Patrice Robineaua.

U sklopu skupa, na kojem će sudjelovati i ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, organizirat će se tradicionalna dodjela nagrada za zaštitu okoliša, a na sam Dan svjetske zaštite okoliša, 5. lipnja, bit će organiziran okrugli stol na temu "Gospodarenje otpadom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙