FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kupujmo hrvatsko u Karlovcu- ministar Vukelić o karlovačkim metalskim tvrtkama

KARLOVAC, 5. lipnja 2004. (Hina) - U akciji Hrvatske gospodarskekomore "Kupujmo hrvatsko" danas su se u Karlovcu predstavile 154domaće tvrtke, među kojima 28 iz Karlovačke županije.
KARLOVAC, 5. lipnja 2004. (Hina) - U akciji Hrvatske gospodarske komore "Kupujmo hrvatsko" danas su se u Karlovcu predstavile 154 domaće tvrtke, među kojima 28 iz Karlovačke županije.

Na Trgu Matija Gupca u središtu grada dvostruko je više štandova, a i znatno više Karlovčana nego za prošlogodišnje akcije "Kupujmo hrvatsko".

Među mnogobrojnim političarima i javnim osobama akciju je podupro i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva, Karlovčanin Branko Vukelić, koji je rekao da bi građani Hrvatske i nakon akcije trebali kupovati domaće proizvode jer će se tako osigurati dosadašnja razina proizvodnje i omogućiti razvoj hrvatskih tvrtaka.

Odgovarajući na novinarska pitanja, ministar Vukelić je rekao da su se jučer Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Ministarstvo financija dogovorili da se dvije karlovačke metalske tvrtke - "Adria Diesel" i "Kordun" za nekoliko dana, a najkasnije za nekoliko tjedana, nađu na dnevnom redu Vlade.

"Uvjeren sam da će nakon jučerašnjeg dogovora Vlada podržati plan da se nekoliko godina stari dugovi 'Adria Diesela' i 'Korduna' vjerovnicima u vlasništvu države pretvore jednim dijelom u vlasnički udjel tih tvrtki, a dijelom reprogramiraju", rekao je ministar novinarima.

Također je rekao da će Vlada pomoći koliko može, a da lokalna uprava i samouprava te menadžment tih tvrtaka trebaju preuzeti i svoj dio posla za trajno restrukturiranje i sanaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙