FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUGARSKA PRODULJILA ROK ZA PONUDE U PRIVATIZACIJI DISTRIBUTERA STRUJE

SOFIJA, 1. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Bugarska agencija zaprivatizaciju objavila je danas da je produljila rok za podnošenjekonačnih ponuda za kupovinu sedam tvrtki za distribuciju električneenergije do 9. srpnja, kako bi ulagači dobili više vremena za pripremusvojih ponuda.
SOFIJA, 1. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Bugarska agencija za privatizaciju objavila je danas da je produljila rok za podnošenje konačnih ponuda za kupovinu sedam tvrtki za distribuciju električne energije do 9. srpnja, kako bi ulagači dobili više vremena za pripremu svojih ponuda.

Bugarska vlada prodaje 67 posto udjela u sedam distributera u nastojanju da liberalizira tržište energije uoči ulaska u Europsku uniju u 2007.

Pet stranih kompanija zainteresirano je za njihovu kupovinu. "Produljenje roka za podnošenje konačnih ponuda temeljeno je na zahtjevima ulagača za detaljnim pravnim i financijskim analizama u sedam kompanija za distribuciju električne energije", stoji u priopćenju Agencije za privatizaciju.

Rok njihove prodaje tako se drugi puta produljuje. Prvi puta rok je bio produljen za mjesec dana, na 25. lipnja iz istog razloga.

Očekuje se da će svih pet zainteresiranih kompanija podnijeti ponude za kupnju, i to talijanski Enel, njemački E.On, češki CEZ, grčki Public Power Corp. i austrijski EVN.

Ta zemlja nada se da će tako ubilježiti 450 milijuna američkih dolara prihoda, potrebnih za pokrivanje rastućeg manjka u bilanci plaćanja te ojačati svoju ulogu vodećeg izvoznika struje u regiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙