FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milanka Opačić: SDP postaje vrlo oštra oporba HDZ-u

SPLIT, 5. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica SDP-a, saborskazastupnica Milanka Opačić izjavila je na današnjoj konferenciji zanovinare u Splitu kako od prije dva dana SDP postaje vrlo oštra oporbaHDZ-u, odnosno njegovoj vlasti.
SPLIT, 5. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica SDP-a, saborska zastupnica Milanka Opačić izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu kako od prije dva dana SDP postaje vrlo oštra oporba HDZ-u, odnosno njegovoj vlasti.

"Mi smo kao oporba dali pet mjeseci Vladi da se konsolidira, a jedino što smo vidjeli je da ova Vlada nema nikakvu koncepciju razvoja i stalno pronalazi izgovore u svojim prethodnicima", kazale je dodavši da je Vlada vrlo brzo odustala od predizbornih obećanja; tako je u samo dva dana odustala od PDV-a i ribolovno-ekološke zone.

"Ne možemo mirno gledati kako je Hrvatska sada ostala i bez minimuma zaštite svojih nacionalnih interesa na moru. Čim se malo pritisne iz vana, Sanaderova vlast popušta pritiscima" ustvrdila je Opačić, kazavši da je od PDV-a odustala zbog zahtjeva Međunarodnog monetarnog fonda, a od ribolovno-ekološke zone zbog pritisaka Italije i Slovenije.

Ova Vlada, ocijenila je potpredsjednica SDP-a, nije se u stanju nositi s međunarodnom zajednicom, ali ni s unutarnjim problemima zemlje, a "na naše opravdane kritike predsjednik Vlade Ivo Sanader upućuje čak i prijetnje SDP-u".

Po njenim riječima premijeru je jedini cilj uči u EU, ne osvrćući se na ono što na tom putu ostavlja za sobom, a u EU se ne može ući bez razvoja hrvatskog gospodarstva i rješavanja unutarnjih problema zemlje. "Sanader je govorio da će pokrenuti Hrvatsku, a sada samo nakon pet mjeseci vidimo da ju je pokrenuo, ali unazad", kazala je Opačić.

Naglasila je kako je SDP pristojna stranka i "komuniciramo sa svima na civilizirani način, spremni u svakom trenutku zaštiti nacionalne interese, a Vlada nije imala petlje da iskreno kaže zašto odustaje od ribolovno-ekološke zone, odnosno da se boji da će Italija i Slovenija, ukoliko to ne uradi, dati veto na datum početka pregovora o ulasku Hrvatske u EU.

Da su nam rekli iskreno što je u pitanju, mi bi smo sasvim sigurno podržali Vladu, a to bi učinila i cijela oporba, ali Vlada nije iskrena prema narodu, kazala je Opačić.

Na konferenciji za novinare u tom tonu govorili su i saborski zastupnici Dragica Zgrebec, Josip Leko i Marin Jurjević, koji sa Milankom Opačić obilaze, kazali su, bazu u Dalmaciji kako bi stavove svojih birača mogli prezentirati u Saboru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙