FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER: NE ZNAM O KAKVOM PRIMIRJU RAČAN GOVORI

ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - O kakvom primirju govori Ivica Račan,nikakvog dogovora o primirju HDZ-a i SDP-a nije bilo, izjavio je upetak premijer Ivo Sanader, komentirajući tvrdnje predsjednika SDP-aRačana da je političko primirje s HDZ-om završeno nakon sinoćnjegSanaderovog istupa u Saboru.
ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - O kakvom primirju govori Ivica Račan, nikakvog dogovora o primirju HDZ-a i SDP-a nije bilo, izjavio je u petak premijer Ivo Sanader, komentirajući tvrdnje predsjednika SDP-a Račana da je političko primirje s HDZ-om završeno nakon sinoćnjeg Sanaderovog istupa u Saboru.

"Uopće me ne zanima što Račan govori i misli o HDZ-u i radu Vlade. Zanima me ono što misli hrvatska javnost i birači koji su svoje o Račanu, HDZ-u i o meni rekli na posljednjim izborima. Ne znam o kakvom on primirju govori", izjavio je premijer novinarima u saborskom hodniku.

Istaknuo je da ako je bilo korektnog odnosa između dviju stranaka onda je to bilo utemeljeno na praksi koju je on (Sanader) uveo kako bi demokratizirao hrvatsku politiku - da o bitnim nacionalnim temama razgovara s predsjednicima parlamentarnih stranaka.

"O kojem primirju Račan govori. Pa SDP je jučer sve započeo pitanjima gdje sam ja, gdje je Vlada. Imaju malo čudno shvaćanje demokracije jer čitav dan jučer napadaju Vladu i mene, a kada dođem u Sabor i uzvratim na napade onda je to krivo, napuštaju sabornicu i govore da bi bolje da nisam bio tu", rekao je Sanader.

Izvijestio je da je u zadnjih tjedan dana dva puta razgovarao s Račanom, koji je u ime SDP-a obećao potporu odgodi primjene ekološko-ribolovne zone, "da bi se jučer povukao iz Sabora, nagovorio svoje zastupnike da napadaju Vladu, a navečer je htio, tobože, predložiti neki kompromis".

Na Račanove tvrdnje da je od potpore odgodi odustao zbog njegovih (Sanaderovih) žestokih optužbi na račun SDP-a, Sanader je odgovorio - "što sam trebao, odšutiti njihove neargumentirane napade".

Na optužbe da jedno govori na sastancima, a drugo u javnosti, premijer je rekao da to ne želi komentirati, ponovivši da se on, a ne Račan, trudio za korektne odnose među strankama.

Upitan misli li danas, nakon prespavane noći, da mu je sinoćnji saborski istup bio prežestok i uvredljiv, Sanader je odgovorio da ne misli.

"Ne mislim, niti malo, govor je bio na mjestu, govorio sam argumentima, pa i vraćajući se u prošlost, iako mislim da se treba okrenuti budućnosti, ali nisam mogao prešutjeti napade", rekao je premijer Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙