FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački SDP i HNS: dogovor umjesto prepucavanja

ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Čelnici zagrebačkog SDP-a i HNS-adogovorili su se večeras da će ubuduće poboljšati međusobne odnose uvladajućoj gradskoj koaliciji i afirmirati zajedničke gradskeprojekte, umjesto da se prepucavaju preko medija.
ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Čelnici zagrebačkog SDP-a i HNS-a dogovorili su se večeras da će ubuduće poboljšati međusobne odnose u vladajućoj gradskoj koaliciji i afirmirati zajedničke gradske projekte, umjesto da se prepucavaju preko medija.

Taj zaključak je rezultat višetjednih pregovora i tri sastanka predsjednika gradskih organizacija SDP-a i HNS-a Milana Bandića i Stipe Tojčića te gradonačelnice Vlaste Pavić i predsjednice Gradske skupštine Morane Paliković Gruden.

"Koalicija ide dalje", poručio je Milan Bandić svima koji su, kako je rekao, trljali ruke u nadi da će se koalicija raspasti.

Na upit novinara jesu li čelnici SDP-a i HNS-a Ivica Račan i Vesna Pusić utjecali na današnji zajednički dogovor dvaju zagrebačkih organizacija, Bandić i Tojčić su ustvrdili kako su tome "najviše pridonijeli građani", ali i da je "Zagreb prevažan da se vrh stranke za to ne bi zanimao".

"Naše prepucavanje već je svima postalo opterećenje. U rukama imamo jedan grad i trebamo se uozbiljiti", rekla je gradonačelnica Vlasta Pavić.

Stipe Tojčić je dodao kako se ne smije zanemariti ni to da su koalicijski partneri oslabljeni i u Gradskoj skupštini nakon što je i jednu i drugu stranku napustio dio članova, osnivajući nove.

Zagrebački SDP i HNS odsad će, kažu, surađivati u dobroj vjeri i oko svih projekata se dogovarati koncenzusom kako se više ne bi ponavljali loši primjeri poput SDP-ovog izlaska s prijedlogom modela zagrebačke stanogradnje na stranačkoj presici, umjesto na Gradskom poglavarstvu.

Četvoro najodgovornijih ljudi zagrebačke gradske izvršne i zakonodavne vlasti su najavili da će se i ubuduće sastajati ukoliko se pojave problemi u funkcioniranju koalicije i istakli da u potpunosti preuzimaju odgovornost za poštivanje koalicijskog sporazuma.

Dogovorili su i da će na sljedećoj sjednici zagrebačkog Gradskog poglavarstva i SDP i HNS predložiti novog člana Poglavarstva: SDP će predložiti da Ljiljana Kuhta bude zadužena za obrazovanje i sport umjesto stranačkog kolege Zlatka Šešelja koji je, kao vlasnik privatne gimnazije, smijenjen zbog sukoba interesa, a HNS će predložiti da Ljiljana Mrđen bude zadužena za prostorno planiranje, umjesto bivšeg HNS-ovca Mislava Žagara koji je jučer dao ostavku na tu dužnost.

Tojčić je rekao novinarima da se HNS-ov član Poglavarstva Srećko Ferenčak, zadužen za imovinu grada, kojega je svojedobno Žagar optužio da je u realizaciji Programa POS-a u Sesvetama bio u sukobu interesa jer se bavi i građevinarstvom, sam prijavio saborskom Povjerenstvu za sukob interesa i čeka konačnu odluku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙